Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη επίθεση τζιχαντιστών στο Χαλέπι για να σπάσουν την πολιορκία (φωτο)

Μεγάλη επίθεση τζιχαντιστών στο Χαλέπι για να σπάσουν την πολιορκία (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χαλέπι,

Μεγάλη επίθεση για να “σπάσουν” την πολιορκία των ανατολικών συνοικιών της πόλης του Χαλεπιού, που έχουν αποκλειστεί πλήρως και πιέζονται ασφυκτικά από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, εξαπέλυσαν την Κυριακή όλες οι τζιχαντιστικές και “μετριοπαθείς” ισλαμιστικές οργανώσεις – συμμορίες της βορειοδυτικής Συρίας.

Οργανώσεις που διασυνδέονται με την Αλ Κάιντα όπως οι Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα – πρώην επίσημος βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία), Αχράρ Αλ Σαμ, Ισλαμικό Μέτωπο, ο “περιβόητος” Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) κ.α. επιτίθενται στις κυβερνητικές γραμμές νότια και δυτικά της πόλης του Χαλεπιού.

aleppo_map Πολεμικός χάρτης της πολιορκίας του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα τα κυβερνητικά εδάφη, με κίτρινο τα κουρδικά, με πράσινο οι “μετριοπαθείς” τζιαντιστές της Αλ Κάιντα. Τα βέλη δείχνουν την επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές για να σπάσουν την πολιορκία. Μέσα στον κόκκινο κύκλο η πόλη του Χαλεπιού. Με πράσινο χρώμα, μέσα στην πόλη του Χαλεπιού, ο θύλακας των ανατολικών συνοικιών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές και πολιορκείται πλήρως αποκλεισμένος από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι τζιχαντιστές της (πρώην;) Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα, δηλαδή της Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις αυτοκτονίας το απόγευμα της Κυριακής πάνω στις κυβερνητικές θέσεις στα δυτικά.

Λέγεται ότι εξαιτίας της μεγάλης καταστροφής που προκάλεσαν κατάφεραν να προωθηθούν.

Στην εικόνα που ακολουθεί βλέπετε τις εκρήξεις, όπως αναρτήθηκαν από μιντιακούς ακτιβιστικές στο Twitter.

aleppo_suicide_attack

Το ένα από τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις αυτοκτονίας είχε φωτογραφηθεί από πριν και είναι τα ακόλουθο.

Από τα μέγεθός του, ολόκληρη νταλίκα, αντιλαμβανόμαστε ότι έφερε μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών και πρέπει να προκάλεσε τεράστιες καταστροφές.

vbied

Πληροφορίες από μιντιακούς ακτιβιστές αναφέρουν ότι το διαδίκτυο είναι κομμένο σε μεγάλο μέρος της πόλης, προφανώς για να μην μπορούν οι πολιορκημένοι τζιχαντιστές να έχουν επικοινωνία με τους συντζιχαντιστές τους που επιτίθενται για να τους απεγκλωβίσουν.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οργανώσεις της “μετριοπαθούς” αντιπολίτευσης αναρτούν φωτογραφίες από την επιχείριση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

aleppo_attack1

aleppo_attack2

aleppo_attack3

Φωτογραφίες με τις οποίες έκανε γνωστή και τη δική της συμμετοχή στην επίθεση ανάρτησε και η πρώην Αλ Νούσρα, πλέον Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αλ Νούσρα άλλαξε το όνομά της πριν τρεις ημέρες, όταν την Πέμπτη ανακοίνωσε τη διακοπή των σχέσεών της με την Αλ Κάιντα, μασκάρεμα που δεν έχει πείσει κανέναν.

fatah_al_sham1

fatah_al_sham2

fatah_al_sham3

Την ίδια ώρα οι τζιχαντιστές καίνε παντού λάστιχα αυτοκινήτων για να δημιουργήσουν παραπέτασμα καπνού και να αποτρέπουν αεροπορικά χτυπήματα της συριακής ή της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

syria_parapetasma1

syria_parapetasma2

Σχετικά άρθρα