Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι άρχισαν πάλι να… σχεδιάζουν αγωγούς με τους Ρώσους

Οι Τούρκοι άρχισαν πάλι να… σχεδιάζουν αγωγούς με τους Ρώσους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αγωγός Turkish Stream, Ενέργεια, Ρωσία, Τουρκία, Φυσικό Αέριο,

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντρ Νόβακ, δήλωσε ότι οι συζητήσεις με την Τουρκία για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου Turkish Stream ξανάρχισαν.

Μιλώντας στο ρωσικό ειδησεογραφικό κανάλι Rossiya 24, ο Νόβακ είπε ότι η Τουρκία επιθυμεί να εξάγει 15,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω της σχεδιασμένης διαδρομής.

“Οι συζητήσεις με την Τουρκία ξανάρχισαν για την κατασκευή δύο αγωγών στο έργο του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream. Έχει σχεδιαστεί ότι ο δεύτερος αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο στη νοτιοανατολική Ευρώπη”, είπε ο Νόβακ.

Ο Turkish Stream θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω του Εύξεινου Πόντου και της Τουρκίας.

Οι Αμερικανοί εννοείται ότι παρακολουθούν αυτές τις εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Άσαντ βρέθηκε στην… κόλαση για έναν αγωγό. Να δούμε ο Ερντογάν που θα βρεθεί.

Επίσης, υπενθυμίζουμε, ότι για να έχει νόημα ο Turkish Stream πρέπει να περάσει στη συνέχεια από την Τουρκία μέσω Ελλάδας.

Είναι εκείνος ο “αγωγός” που είχε οραματιστεί ο Λαφαζάνης, εάν θυμάστε, ο περιβόητος Greek Stream.

Τώρα, βεβαίως, με όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, το ποιοι αγωγοί θα περάσουν κι από που ουδείς γνωρίζει με ασφάλεια. Μόνο οι μεγάλοι παίκτες κι αυτοί φυσικά δεν μοιράζονται τα μυστικά τους.

Σχετικά άρθρα