Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεμίζει τις φυλακές με αντιφρονούντες ο Ερντογάν – Δείτε φωτογραφίες

Γεμίζει τις φυλακές με αντιφρονούντες ο Ερντογάν – Δείτε φωτογραφίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Διεθνής Αμνηστία, Ελευθερία Τύπου, Λογοκρισία, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φωτογραφίες,

Το πογκρόμ αντιφρονούντων στην Τουρκία συνεχίζεται αμείωτο. Με την κατηγορία ότι είναι υποστηρικτές ή μέλη του δικτύου του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλεί “παράλληλο κράτος” και το κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, συλλαμβάνονται οι πάντες στην Τουρκία.

Όχι μόνο γκιουλενιστές, δηλαδή “μετριοπαθείς” ισλαμιστές, αλλά και αριστεροί, αλεβίτες, Κούρδοι, εθνικιστές κεμαλικοί, όλοι όσοι που μπορεί να μπήκαν κάποια στιγμή σε μια λίστα “εχθρών”.

Οι άνθρωποι που καταδιώκονται μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τον ισλαμισμό, ως πολιτικοθρησκευτική ιδεολογία, ωστόσο, σύμφωνα με τη θεωρία του “παράλληλου κράτους” κι ένας αριστερός μπορεί να είναι κρυφός γκιουλενιστής. Το παράλληλο κράτος, σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας του Ερντογάν, έχει παρεισφρήσει παντού.

Βεβαίως αυτές οι θεωρίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες γιατί δικαιολογούν τις συλλήψεις των πάντων, είναι ή δεν είναι γκιουλενιστές.

Για παράδειγμα, ο Ερντογάν δεν δίστασε να κατηγορήσει μέχρι και τη Διεθνή Αμνηστία ότι υποστηρίζει την απόπειρα πραξικοπήματος, εξαιτίας της έκθεσής της που κατηγορεί τους ισλαμιστές της Άγκυρας ότι κρατούν υπό απάνθρωπες συνθήκες, βασανίζουν μέχρι και βιάζουν τους κατηγορούμενους ως πραξικοπηματίες [διαβάστε εδώ].

Οι συλλήψεις αξιωματούχων και δημοσιογράφων είναι πρωτοφανείς σε κλίμακα “αποκατάστασης δημοκρατίας”, με όλους πλέον να αντιλαμβάνονται ότι ζούμε από τις 16 Ιουλίου σε εξέλιξη το πραξικόπημα Ερντογάν, που τόσο λαχταρούσε εδώ και καιρό να κάνει.

mutlu Συνελήφθη ο πρώην κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Αβνί Μουτλού (Hüseyin Avni Mutlu) με την κατηγορία ότι είχε σχέση με το πραξικόπημα. Είναι ο εικονιζόμενος.

Ο δημοσιογράφος Ιμπραήμ Καραγιεγκέν (İbrahim Karayeğen) τελεί υπό κράτηση από τις 15 Ιουλίου και κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται ή τι του συμβαίνει.

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, ειδικός σε θέματα ασφάλειας, Εμρέ Σοντσάν (Emre Soncan).

syllipseis Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν λίστες με 100 δημοσιογράφους που είναι να συλληφθούν, ενώ εκδόθηκαν την Τετάρτη εντάλματα σύλληψης για 47 δημοσιογράφους, πρώην εργαζόμενους της εφημερίδας Zaman, ενώ τη Δευτέρα, οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εναντίον 42 δημοσιογράφων, στους οποίους περιλαμβάνεται η επιφανής αρθρογράφος και πρώην βουλευτής Ναζλί Ιλιτσάκ.

Από το υπουργείο Εξωτερικών, όπως είχε προαναγγελθεί εξάλλου, απολύθηκαν 77 διπλωματικοί υπάλληλοι, μεταξύ τους και πρέσβεις. Οι πληροφορίες μιλάνε για συνολικά 300 που θα τους “φάει το μαύρο σκοτάδι”.

sahin_professor Την Τετάρτη συνελήφθη κι ο γνωστός Τούρκος πανεπιστημιακός Σαχίν Αλπάι (Şahin Alpay), επίσης κατηγορούμενος για συμμετοχή στο πραξικόπημα.

Να συλληφθεί είναι και ο πρώτην διευθυντής σύνταξης του πρακτορείου ειδήσεων Cihan, Φαρούκ Ακάν (Faruk Akkan).

manset Οι αστυνομικοί πήραν “αγκαζέ” τον εκδότη της τοπικής εφημερίδας Μανσέτ στην πόλη Κόρουμ. Όπως βλέπετε τον “σήκωσαν” μέσα από τα γραφεία της.

Συνολικά, όπως καταγγέλλουν Τούρκοι δημοσιογράφοι στο Twitter, έχουν συλληφθεί ή καταζητούνται μέχρι στιγμής 189 δημοσιογράφοι.

Και οι διώξεις συνεχίζονται, ο κατάλογος είναι μακρύτατος…

Σχετικά άρθρα