Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο FARC διαψεύδει ότι θα στείλει Κολομβιανούς αντάρτες να πολεμήσουν το ISIS

Ο FARC διαψεύδει ότι θα στείλει Κολομβιανούς αντάρτες να πολεμήσουν το ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FARC - EP Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού, ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κολομβία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τάνια Νιμέγερ, Τζιχαντιστές,

Η Ολλανδή Τάνια Νιμέγερ (Tanja Nijmeijer), γνωστή και με το πολεμικό ψευδώνυμο Alejandra Nariño, γενική διοικητής των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας – Λαϊκός Στρατός (FARC-EP), διέψευσε τα δημοσιεύματα που θέλουν οι FARC να στέλνουν μαχητές στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των Κούρδων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Μιλώντας στο ARA News η 38χρονη Τάνια Νιμέγερ, χαρακτήρισε τα εν λόγω δημοσιεύματα “αβάσιμα”.

“Θα ήταν εντελώς παράλογο για έναν αντάρτικο στρατό που είναι απασχολημένος με τη μετάβαση στην ειρήνη, στον αφοπλισμό και στην πολιτική συμμετοχή, να συμμετάσχει σε έναν τέτοιο αγώνα”, είπε μιλώντας στο ARA News.

Tanja-Nijmeijer Η Τάνια Νιμέγερ, η 38χρονη Ολλανδέζα, καθηγήτρια Αγγλικών, που έγινε αντάρτισσα του FARC στην Κολομβία και εξελίχθηκε σε ηγετική μορφή της οργάνωσης.

Η Νιμέγερ συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση της Κολομβίας για να μπει ένα τέλος στον 52χρονο ανταρτοπόλεμο που ταλανίζει τη χώρα και έχει στοιχίσει πολλές ανθρώπινες ζωές.

Στις 23 Ιουνίου η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες του FARC κατέληξαν στην ιστορική συμφωνία να τελειώσει ο πόλεμος, ωστόσο ακόμα υπάρχουν διαφωνίες.

Η Τάνια Νιμέγερ, σε δηλώσεις της στο κολομβιανό πρακτορείο ειδήσεων, έχει πει ότι οι αντάρτες του FARC βλέπουν με συμπάθεια τον αγώνα των Κούρδων στη Συρία αλλά “το να συμπαθείς είναι άλλο πράγμα κι εντελώς άλλο να συμμετάσχεις”.

Σχετικά άρθρα