Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμιστές στη Βοσνία διαδήλωσαν υπέρ του Ερντογάν (φωτο)

Ισλαμιστές στη Βοσνία διαδήλωσαν υπέρ του Ερντογάν (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βοσνία Ερζεγοβίνη, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ισλαμιστές, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία, Φωτογραφίες,

Συγκέντρωση υποστήριξης στον Ερντογάν πραγματοποιήθηκε από μια ολιγομελή ομάδα τουρκόφιλων μουσουλμάνων στην πρωτεύουσα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Σεράγεβο.

Περίπου 200 τουρκόφιλοι ισλαμιστές συγκεντρώθηκαν σε πλατεία της πόλης κρατώντας πανό και τουρκικές σημαίες, ενώ τραγουδούσαν και πατριωτικούς ύμνους για να διαδηλώσουν την υποστήριξή τους στον “σουλτάνο” της Άγκυρας και την εναντίωσή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος.

bosnia_muslims2

“Θέλω να πω στον τουρκικό λαό να επιμείνει και να μην επιτρέψει η χώρα του να πέσει. Θέλουμε σταθερότητα στην Τουρκία και οι μεγάλες δυνάμεις να συλλάβουν αυτά τα φίδια που βρίσκονται στις χώρες τους και υποστηρίζουν την αστάθεια στην Τουρκία. Εάν η Τουρκία είναι σταθερή και εμείς στη Βοσνία Ερζεγοβίνη θα είμαστε καλύτερα. Έχουμε την εμπειρία του κακού που τώρα καταστρέφει τη Συρία και τη Λιβύη. Εάν αυτό συμβεί [και στην Τουρκία] θα είναι μια παγκόσμια καταστροφή”, δήλωσε η Κάντα Χότιτς από την Ένωση Μητέρων της Σρεμπρένιτσα.

Η Μουνίρα Σουμπάσιτς, από την ίδια ένωση, έστειλε μήνυμα στις μητέρες της Τουρκίας να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να γίνουν δολοφόνοι ή θύματα.

bosnia_muslims3

Την υποστήριξή του στην Τουρκία εξέφρασε κι εκπρόσωπος της Ένωσης Βετεράνων και Παραπληγικών.

“Υποστηρίζουμε τη δημοκρατική διαδικασία στην Τουρκία και με αυτή την ενάργεια συμμετέχουμε ώστε να αποτρέψουμε ο τουρκικός λαός να βρεθεί στην ίδια κατάσταση με τον λαό της Συρίας”, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης, Αγκάνοβιτς.

Οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας είναι εξισλαμισμένοι Σέρβοι από την περίοδο της οθωμανικής κατοχής, όπως εξισλαμισμένοι Έλληνες από την ίδια περίοδο είναι και οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας.

Ωστόσο, επειδή επί οθωμανικής κατοχής ο εξισλαμισμός σήμαινε και εκτουρκισμό, για αυτό κι έλεγαν για όποιον γινόταν μουσουλμάνος ότι “τούρκεψε”, οι Βόσνιοι μουσουλμάνοι αισθάνονται περισσότερο Τούρκοι παρά Σλάβοι. Ο εμφύλιος πόλεμος στη Βοσνία, μεταξύ ορθόδοξων και μουσουλμάνων, απέδειξε ότι το Ισλάμ υπερισχύει της εθνικής καταγωγής.

Σχετικά άρθρα