Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φαλούτζα: Οι Ιρακινοί βγάζουν selfie και κόβουν κεφάλια τζιχαντιστών (βίντεο + φωτο)

Φαλούτζα: Οι Ιρακινοί βγάζουν selfie και κόβουν κεφάλια τζιχαντιστών (βίντεο + φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Βίντεο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φαλούτζα, Φωτογραφίες,

Ο ιρακινός στρατός, υποστηριζόμενος από ιρακινές παραστρατιωτικές σιιτικές πολιτοφυλακές και Ιρανούς στρατιωτικούς συμβούλους, εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση από τρεις πλευρές στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Φαλούτζα, 69 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, ώστε να εκδιώξει τους τρομοκράτες από την πόλη.

Την επίθεση οδήγησε νωρίς τη Δευτέρα, πριν την αυγή, η επίλεκτη αντιτρομοκρατική ιρακινή μονάδα, CIS, η οποία και εισήλθε πρώτη στην πόλη.

“Οι ιρακινές δυνάμεις μπήκαν στη Φαλούτζα έχοντας αεροπορική κάλυψη από την ιρακινή πολεμική αεροπορία και την αεροπορία στρατού, ενώ είχαν και υποστήριξη από άρματα μάχης και πυροβολικό”, δήλωσε ο αντιστράτηγος Αμπντελγουανάμπ Αλ Σαάντι, ο διοικητής της πολιορκίας της Φαλούτζα.

“Η Αντιτρομοκρατική, η επαρχιακή Αστυνομία της επαρχίας Άνμπαρ και ο ιρακινός στρατός, περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας άρχισαν να κινούνται προς τη Φαλούτζα από τρεις πλευρές”, εξήγησε ο Ιρακινός αντιστράτηγος, συμπληρώνοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος προέβαλε αμέσως αντίσταση.

iraqi_army_fallujah Ιρακινοί των Ειδικών Δυνάμεων ποζάρουν πάνω από το πτώμα ενός νεκρού τζιχαντιστή για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά από 24 ώρες συνεχόμενης μάχης, στις 05.00 το πρωί τα ξημερώματα της Τρίτης, μεταδιδόταν μέσω Twitter ότι ο ιρακινός στρατός βρισκόταν στα 4 χιλιόμετρα απόσταση από το κέντρο της πόλης.

Όταν ξεκίνησε η επίθεση οι Ιρακινοί υπολόγιζαν ότι πρέπει μέσα στη Φαλούτζα έπρεπε να βρίσκονταν ταμπουρωμένοι περίπου 1.000 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η επιχείριση απελευθέρωσης της Φαλούτζα ξεκίνησε στις 23 Μαΐου. Οι ιρακινές δυνάμεις πρώτα εκκαθάρισαν τα περίχωρα και μόλις περικύκλωσαν την πόλη επιτέθηκαν.

abrams_fallujah Ιρακινό άρμα μάχης Άμπραμς μέσα στη Φαλούτζα.

Η Φαλούτζα καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιανουάριο του 2014 και υπήρξε η πρώτη πόλη του Ιράκ που πέρασε υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. Η πόλη έχει σπουδαία στρατηγική θέση αφού βρίσκεται δίπλα στη Βαγδάτη. Η εισβολή του ISIS στο βορειοδυτικό Ιράκ έγινε μήνες μετά, στις αρχές Ιουνίου του 2014, και ύστερα η οργάνωση ανακήρυξε το χαλιφάτο της.

Η Φαλούτζα συμπληρώνει κοντά δυόμιση χρόνια κατοχής από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

isis_fallujah Το Ισλαμικό Κράτος από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι πετυχαίνει νίκες μέσα στη Φαλούτζα και ως απόδειξη ανάρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφίες από κατεστραμμένα χάμβι του ιρακινού στρατού.

Στο Twitter οι φιλοτζιχαντιστές έχουν αναρτήσει βίντεο όπου βλέπουμε Ιρακινούς στρατιώτες να έχουν κόψει ένα σωρό κεφάλια τζιχαντιστών που σκότωσαν στη Φαλούτζα.

Τα μετρούν και τα επιδεικνύουν. Η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει εξακριβωθεί. Δείτε δύο χαρακτηριστικά πλάνα.

fallujah2

Στο επόμενο βίντεο θα δείτε κατοίκους της Φαλούτζα να εγκαταλείπουν την πόλη, υπό την προστασία του ιρακινού στρατού.

Οι άνθρωποι κρατάνε λευκές σημαίες και υμνούν τον Θεό που σώζονται.

Συνολικά 50.000 άμαχοι είχαν μείνει εγκλωβισμένοι στην πόλη όταν ξεκίνησε η επίθεση τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το Ισλαμικό Κράτος τους χρησιμοποιούσε ως ανθρώπινες ασπίδες.

Η επόμενη φωτογραφία είναι σε εντελώς διαφορετικό κλίμα. Μια ομάδα Ιρακινών πυροβολητών έβγαλε selfie με φόντο το κανόνι της έτοιμο να ρίξει προς τους τζιχαντιστές.

Την ίδια ώρα, που προσπαθούσαν να πάρουν την πόζα, κάποιος άλλος τους φωτογράφισε και είναι η δεύτερη εικόνα που ακολουθεί.

Και οι δύο φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Twitter. Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα πάντα έχουν αλλάξει στην επικοινωνία των ανθρώπων, ακόμα και ο πόλεμος.

selfie_fallijah

Βεβαίως δεν είναι οι μόνοι Ιρακινοί στρατιώτες που βγάζουν selfie. Την αναμνηστική από το μέτωπο όλοι θέλουν να την αναρτήσουν στο Facebook ή στο Instagram ή ακόμα καλύτερα στο Twitter.

fallujah_selfie_shia

Σχετικά άρθρα