Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Πρώτα έκοψαν κεφάλια και μετά έδειξαν τη ζωή στη Ράκα (φωτο)

Ισλαμικό Κράτος: Πρώτα έκοψαν κεφάλια και μετά έδειξαν τη ζωή στη Ράκα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Οι εξτρεμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν το Σάββατο στην “πρωτεύουσά” τους Ράκα τέσσερις Σύρους με την κατηγορία ότι κατασκόπευαν για τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε ένα βίντεο στη δημοσιότητα που εμφανίζονται οι τέσσερις καταδικασθέντες, φορώντας πορτοκαλί φόρμες κρατουμένων, να ομολογούν ότι επικοινωνούσαν με δυτικούς και πρόδιδαν τις θέσεις και τις κινήσεις των τζιχαντιστών μέσα στη Ράκα.

Οι τέσσερις άνδρες αναγνωρίστηκαν ως οι Χαμούντ Αλ Χαμούντ, Άχμεντ Μαρντούντ, Αλί Αλ Αλί και Αμπντουλάχ Αλ Χαλάφ. Άπαντες αποκεφαλίστηκαν από μασκοφόρους τζιχαντιστές.

Στη συνέχεια το βίντεο παρουσιάζει τη ζωή στη Ράκα υπό το καθεστώς των τρομοκρατών.

Ένας τζιχαντιστής που μιλά στο βίντεο τονίζει ότι η ζωή θα συνεχιστεί κανονικά στην επικράτεια του “χαλιφάτου” παρά τις επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον τους Ρώσοι και Αμερικανοί.

Το βίντεο ξεκινά δείχνοντας πλάνα από ένα βομβαρδισμένο σχολείο και μια βομβαρδισμένη παιδική χαρά στη Ράκα, θέλοντας προφανώς να περάσει το μήνυμα ότι οι Αμερικανοί και Ρώσοι δεν βομβαρδίζουν στρατιωτικούς στόχους αλλά σημεία που βρίσκονται παιδιά.

raqqa1

raqqa2

Ύστερα μας παρουσιάζονται με τη σειρά οι τέσσερις καταδικασθέντες.

Ακούγονται ηχητικά αποσπάσματα από τις ομολογίες τους, ότι δηλαδή συνεργάστηκαν με τους Αμερικανούς και τους υπέδειξαν που να βομβαρδίσουν.

raqqa3

raqqa4

raqqa5

raqqa6

Στη συνέχεια οι τζιχαντιστές, με ταχύτατες κινήσεις, τους πριονίζουν τα κεφάλια. Ένα κεφάλι από τους εκτελεσθέντες συνεχίζει και δείχνει να αναπνέει αν και κομμένο.

Τα πλάνα αυτά δεν σας τα δείχνουμε για ευνόητους λόγους.

Ύστερα ακολουθούν εικόνες από την καθημερινή ζωή στη Ράκα, με τους τζιχαντιστές να κατασκευάζουν δημόσια έργα.

raqqa7

Πλανόδιους πωλητές να εκθέτουν τα προϊόντα τους…

raqqa8

Τζιχαντιστές να εκτελούν χρέη στοργικών πατεράδων και να βγάζουν τα παιδιά τους βόλτα στο πάρκο…

raqqa9

Μικρά παιδιά να παίζουν ευτυχισμένα και να γελούν.

raqqa10

Κι όλα αυτά για να περάσουν το μήνυμα πως θα συνεχίσουν να ζουν κανονικά την τζιχαντιστική ζωή τους κόντρα στους βομβαρδισμούς και τον πόλεμο.

Ζωή χαρισάμενη που περιλαμβάνει ψάρεμα στον Ευφράτη…

raqqa11

Και επίσης μπάνιο με τα ρούχα στον Ευφράτη.

raqqa12

Σχετικά άρθρα