Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρές και πανηγύρια στο ΔΝΤ για τη νέα κυβέρνηση στη Βραζιλία

Χαρές και πανηγύρια στο ΔΝΤ για τη νέα κυβέρνηση στη Βραζιλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Νεοφιλελευθερισμός, Ντίλμα Ρούσεφ, Πραξικόπημα,

Το ΔΝΤ χαρακτήρισε ως “θετικές” τις δηλώσεις του νέου υπουργού των Οικονομικών της χώρας, Ενρίκε Μεϊρέλες, αναφορικά με την αντιμετώπιση της αμφιλεγόμενης κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα με την “βελούδινη” ανατροπή της Ντίλμα Ρούσεφ.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντών του, την προηγούμενη εβδομάδα ο Μεϊρέλες εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ελέγξει το δημόσιο χρέος, θα μεταρρυθμίσει το σύστημα των συντάξεων, αλλά και θα προχωρήσει σε αύξηση της φορολογίας. Ωστόσο, δεν παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις οικονομικών μέτρων.

“Ελπίζουμε ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες θα υλοποιηθούν άμεσα, προκειμένου να βοηθήσουν τη Βραζιλία να ξεπεράσει την παρούσα οικονομική κατάσταση,” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Προς την ίδια κατεύθυνση, χαιρετίζουμε την έμφαση που δίνει ο υπουργός Μεϊρέλες για τον έλεγχο του δημοσίου χρέους, αλλά και την προστασία του συστήματος κοινωνικών παροχών, μέσω μεταρρυθμίσεων που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβιωσιμότητά του,” τόνισε ο Ράις.

Σχετικά άρθρα