Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ Κάιντα και μισθοφόροι της Τουρκίας έσφαξαν γυναίκες στην Αλ Ζαρά (φωτο + βίντεο)

Αλ Κάιντα και μισθοφόροι της Τουρκίας έσφαξαν γυναίκες στην Αλ Ζαρά (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Βίντεο, Έγκλημα Πολέμου, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χάμα (Επιφάνεια),

Τουρκόφιλοι τζιχαντιστές φονιάδες του Μετώπου Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, και της “μετριοπαθούς” Αχράρ Αλ Σαμ, επίσημη σύμμαχος της Τουρκίας, διέπραξαν εκτεταμένη σφαγή αμάχων, συμπεριλαμβανομένων πολλών νεαρών γυναικών, μετά την πρόσφατη κατάληψη του χωριού Αλ Ζαρά στην επαρχία της Χάμα από τις συριακές δυνάμεις.

Οι κάτοικοι του χωριού είναι Αλαουίτες, ανήκουν δηλαδή στην ίδια θρησκεία με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, και από τους σουνίτες τζιχαντιστές θεωρούνται “αποστάτες” και “άπιστοι”.

Οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση, έπιασαν για μια ακόμη φορά απροετοίμαστο τον συριακό στρατό, ο οποίος υποχώρησε και όσοι κάτοικοι δεν πρόλαβαν να διαφύγουν σφαγιάστηκαν και άλλοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τους μισθοφόρους της Άγκυρας και της Σαουδικής Αραβίας.

Στο χωριό Αλ Ζαρά υπάρχει ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ο οποίος πριν δύο μήνες είχε καταστραφεί από επίθεση της Αχράρ Αλ Σαμ με ρουκέτες, με αποτέλεσμα όλη η περιοχή να μείνει δίχως ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν φωτογραφίες που σοκάρουν από τη σφαγή. Φωτογραφίες που τράβηξαν οι ίδιοι οι τζιχαντιστές υπερήφανοι για το κατόρθωμά τους να σφάξουν γυναίκες και παιδιά.

Δείτε σκληρές εικόνες από τη σφαγή των Αλαουιτών. Στην τρίτη φωτογραφία τα καθάρματα ποζάρουν πατώντας πάνω στα πτώματα γυναικών.

al_zarah1

al_zarah2

al_zarah3

Κάτοικοι που γλίτωσαν από τη σφαγή, περιέγραψαν το μακελειό. Καταγγέλλουν ότι οι τζιχαντιστές που τους επιτέθηκαν όχι μόνο σφάγιασαν αμάχους αλλά και λεηλάτησαν σπίτια.

Επίσης μαρτυρούν ότι οι τζιχαντιστές αυτοί που διέπραξαν τη σφαγή δεν ήταν Σύροι αλλά ξένοι.

Το βίντεο είναι της αραβικής υπηρεσίας του Russia Today και έχει αγγλικούς υπότιτλους:

Ένας από τους τζιχαντιστές, στις αναμνηστικές φωτογραφίες που έβγαλαν και ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πόζαρε κρατώντας ένα κουζινομάχαιρο στο χέρι το οποίο είναι βουτηγμένο στο αίμα. Με αυτό έσφαζε.

al_zarah4

Οι Αλαουίτες, γνωστοί και ως Νουσαϊρίτες ή Ανσαρίτες, είναι μια σημαντική μυστικιστική θρησκευτική ομάδα, η οποία επικεντρώνεται στη Συρία και ακολουθεί έναν κλάδο του σιιτικού Ισλάμ, σχετικά με τους Δώδεκα Ιμάμηδες των Σιιτών.

Οι Αλαουίτες τιμούν τον Αλί (Αλί Ιμπν Αμπί Τάλιμπ), ενώ το όνομά τους Αλαουίτες, σημαίνει ακόλουθοι του Αλί.

H ομάδα πιστεύεται ότι ιδρύθηκε από τον Ιμπν Νουσαΐρ κατά τη διάρκεια του 8ου αιώνα.

Σήμερα, οι Αλαουίτες αντιπροσωπεύουν το 12 τοις εκατό του πληθυσμού της Συρίας και αποτελούν μια σημαντική μειονότητα στην Τουρκία και στον βόρειο Λίβανο.

Υπάρχει, επίσης, ένας αξιόλογος πληθυσμός τους, που ζει στο χωριό Γκαχάρ στα κατεχόμενα από τους Ισραηλινούς Υψώματα του Γκολάν.

Συχνά συγχέονται με τους Αλεβίτες της Τουρκίας, ένα άλλο σιιτικό δόγμα. Οι Αλαουίτες αποτελούν την κυρίαρχη θρησκευτική ομάδα στις Συριακές παράκτιες περιοχές, οι οποίες κατοικούνται επίσης και από σουνίτες, χριστιανούς και ισμαηλίτες.

Οι Αλαουίτες έχουν κρατήσει ιστορικά κρυφές τις πεποιθήσεις τους σε άλλα θρησκευτικά δόγματα, καθώς αυτοί όπως και οι σιίτες σε γενικές γραμμές διώκονται διαχρονικά για τις πεποιθήσεις τους από τους σουνίτες μουσουλμάνους.

Στον χάρτη που ακολουθεί, με πράσινο χρώμα οι περιοχές που οι Αλουίτες είναι η πλειονότητα και με διακεκομμένες πράσινες γραμμές εκεί που υπάρχουν μεγάλες κοινότητες Αλαουιτών.

alaouites

Σχετικά άρθρα