Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μασόνος ο νέος Πρόεδρος στη Βραζιλία (φωτο)

Μασόνος ο νέος Πρόεδρος στη Βραζιλία (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Ελευθεροτεκτονισμός, Μισέλ Τέμερ, Νεοφιλελευθερισμός, Ντίλμα Ρούσεφ,

O Μισέλ Τεμέρ, o νέος Πρόεδρος στη Βραζιλία που σείεται από το σκάνδαλο διαφθοράς της Ντίλμα Ρούσεφ, το οποίο είναι μια “βελούδινη” νεοφιλελεύθερη ανατροπή της κατά άλλους, εισήλθε στη μασoνική στoά «Simbólica Colunas Paulistas di S. Paolo» στις 4 Δεκέμβρη 2001 και έκτοτε παραμένει ενεργός τέκτονας.

Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν δικαιολογεί τις θεωρίες για νεοφιλελεύθερο “πραξικόπημα από μασόνους” διότι στη Λατινική Αμερική το να είσαι τέκτονας είναι τίτλος τιμής καθώς οι απελευθερωτές των λαών της περιοχής όπως ο Σιμόν Μπολιβάρ αλλά ακόμη και ο αριστερός Ούγκο Τσάβες (όπως και ο οραματιστής σοσιαλιστής Σαλβατόρ Αλιέντε στη Χιλή αλλά και… ο σφαγέας δικτάτορας Πινοσέτ που τον ανέτρεψε) ήταν μασόνοι.

vrazilia-masonos

Το αν εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε ιδέα από Ιστορία και τι πραγματικά π.χ. ήταν η Φιλική Εταιρεία και εν πάσει περιπτώσει δεν βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουμε, είναι δικό μας πρόβλημα. Ο νεοφιλελευθερισμός έχει και μασόνους, όπως και κάθε πολιτική ιδεολογία, αριστερή, δεξιά κλπ, διότι η ιδιότητα του τέκτονα δεν έχει να κάνει ούτε με πολιτική, ούτε με θρησκεία.

Σχετικά άρθρα