Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκάλυψη: Ο Ερντογάν τροχονόμος της διέλευσης τζιχαντιστών (βίντεο)

Αποκάλυψη: Ο Ερντογάν τροχονόμος της διέλευσης τζιχαντιστών (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Άγκυρα, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουρούτς, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Χιλιάδες τζιχαντιστές πηγαινοέρχονται στα σύνορα Συρίας Τουρκίας με τη βοήθεια Τούρκων συνεργατών τους, όπως προκύπτει από καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι πληροφορίες διοχετεύτηκαν στα ΜΜΕ από τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Ερέμ Ερντέμ, του κεμαλικού CHP, ο οποίος  κατηγόρησε την κυβέρνηση για τεράστια συγκάλυψη υπέρ των τζιχαντιστών.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες ανήκουν στον Ιλχάμι Μπαλί , ο οποίος θεωρείται ο ιθύνων νους των βομβιστικών επιθέσεων στην Άγκυρα και στην κουρδική πόλη της Σουρούτς.

Υπό πίεση από τη διεθνή κοινότητα να επιβάλει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της, ώστε να αποτρέπεται η διέλευση τζιχαντιστών από τη Συρία, η Άγκυρα χτίζει τείχη σε συνοριακά φυλάκια-κλειδιά, αλλά χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι χιλιάδες τζιχαντιστές και μέλη των οικογενειών τους περνούν τα τουρκικά σύνορα σε καθημερινή βάση.

Ακόμα κι εκείνοι, εξάλλου, που συλλαμβάνονται από τις τουρκικές αρχές συχνά αφήνονται στη συνέχεια ελεύθεροι.

Για παράδειγμα, από διάφορά ντοκουμέντα προκύπτει ότι συντονιστές από το Ισλαμικό Κράτος βοήθησαν 1.400 άτομα να διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα από τις 22 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2015.

Σε μια από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες,  ο Ιλχάμ Μπαλί ρώτησε τον μεσάζοντα ονόματι Ερκέκ τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που βοήθησε να περάσουν τα σύνορα.

Δείτε το βίντεο

Σχετικά άρθρα