Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ζήτησε τη… βοήθεια του κοινού σε εκτέλεση (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος ζήτησε τη… βοήθεια του κοινού σε εκτέλεση (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Σε νέο βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο, πλάνα του οποίου κυκλοφορούν σε εικόνες, οι τζιχαντιστές ζήτησαν εθελοντές από το συγκεντρωμένο πλήθος να τους βοηθήσουν για να εκτελέσουν θανατοποινίτες.

Πέντε άνδρες, οι οποίοι καταδικάστηκαν από την ιερά εξέταση της Σαρία στη βορειοδυτική επαρχία της Νινευή του Ιράκ κατηγορούμενοι ως “αποστάτες”, οδηγήθηκαν σε κεντρική πλατεία για να εκτελεστούν με από μία σφαίρα στο κεφάλι.

“Αποστάτες” αποκαλούνται από τους τζιχαντιστές όσοι, κατά τη γνώμη τους, έχουν αρνηθεί την ισλαμιστική πίστη, όσοι έχουν “αποστατήσει” από την τήρηση των “θείων κανόνων”.

isis_execution4

Για πρώτη φορά σε δημόσια εκτέλεση, οι τζιχαντιστές ζήτησαν τη βοήθεια του κοινού.

Ζήτησαν δηλαδή από το συγκεντρωμένο πλήθος που είχε μαζευτεί για να παρακολουθήσει, εθελοντές που να πάταγαν εκείνοι τη σκανδάλη.

Στις εικόνες που δημοσιεύουμε βλέπουμε άνδρες να υψώνουν τα χέρια τους και να δηλώνουν έτσι πρόθυμοι να γίνουν εκείνοι οι δήμιοι των καταδικασμένων σε θάνατο.

isis_execution2

Οι τζιχαντιστές επέλεξαν από το κοινό πρόθυμους, τους έδωσαν από ένα πιστόλι και τους έβαλαν να εκτελέσουν τη θανατική απόφαση του δικαστηρίου της Σαρία.

isis_execution3

Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας της Νινευή του Ιράκ όπως και η πρωτεύουσα της περιοχής, η Μοσούλη, καταλήφθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Οι τζιχαντιστές είχαν την υποστήριξη τοπικών σουνιτικών αραβικών φυλών στην κατάληψη της Νινευή και πολλά μέλη αυτών των φυλών εντάχθηκαν στη συνέχεια στην οργάνωση.

Θεωρείται ότι μεταξύ των σουνιτικών φυλών της Νινευή ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλοί ένθερμοι υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα