Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραγωδία στη Ν. Κορέα: ναυάγησε πλοίο γεμάτο παιδιά, 300 αγνοούμενοι (εικόνες και βίντεο)

Τραγωδία στη Ν. Κορέα:  ναυάγησε πλοίο γεμάτο παιδιά, 300 αγνοούμενοι (εικόνες και βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ναυάγια, Νότια Κορέα, Φωτογραφίες,

Δύο νεκροί και 300 περίπου αγνοούμενοι είναι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός από το ναυάγιο νοτιοκορεατικού επιβατικού πλοίου που μετέφερε 459 ανθρώπους, κοντά στη νότια ακτή της Νοτίου Κορέας.

Αλλαλούμ δημιουργήθηκε αρχικά σχετικά με τον αριθμό των αγνοουμένων, καθώς το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδιδε ότι αγνοείται η τύχη άνω των 100 ανθρώπων, ενώ ο υφυπουργός Ασφάλειας Λι Γκιόνγκ-Ογκ δήλωσε πως έχουν διασωθεί 368 άνθρωποι. Τελικά, οι αρχές της Ν. Κορέας ανακοίνωσαν πως έκαναν λάθος στο… μέτρημα.

Τελικά οι νοτιοκορεάτικες αρχές πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας έδωσαν στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία:

Στο πλοίο επέβαιναν 459 άνθρωποι. Ανάμεσά τους 325 μαθητές, 15 δάσκαλοι, 30 μέλη του πληρώματος και 89 ακόμη. Δύο άνθρωποι είναι νεκροί, 164 έχουν διασωθεί και 293 αγνοούνται.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Την ίδια ώρα, η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη με σωστικές λέμβους και ελικόπτερα να προσπαθούν να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να βγάλουν σώους όσους από τους επιβάτες βρίσκονται στο πλοίο ή στο νερό.

Οι νοτιοκορεατικές αρχές δε γνωρίζουν ακόμη τι προκάλεσε τη βύθιση του πλοίου, μιας και οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές και δεν προμήνυαν μια τέτοια τραγωδία.

Το πλοίο Sewol άρχισε να γέρνει πολύ καθώς πλησίαζε στο νησί Ζεζού, περίπου 100 χλμ. νοτίως της κορεατικής χερσονήσου.

Μέσα σε διάστημα ωρών, οι τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν το Sewol να έχει γείρει στην αριστερή πλευρά του. Λίγο αργότερα το πλοίο είχε ανατραπεί, και πάνω από το νερό φαινόταν μόνο το εμπρός τμήμα του κύτους του.

1 2 3 4 5

Δείτε σε βίντεο στιγμιότυπα από την επιχείρηση διάσωσης:

Μαρτυρίες διασωθέντων

Ένας από τους μαθητές που κατάφεραν να διασωθούν, περιέγραψε στο CNN πώς κατάφερε να σωθεί: «Φόρεσα το σωσίβιό μου και πήδηξα στη θάλασσα. Έπρεπε να κολυμπήσω αρκετά μέχρι να φτάσω στη σωσίβια λέμβο. Το νερό ήταν κρύο αλλά ήθελα να ζήσω» είπε ο Lim Hyung Min.

Ένας άλλος από τους επιβάτες του Sewol είπε πως παρά τις προσπάθειές του να βοηθήσει τους συνεπιβαίνοντές του δεν τα κατάφερε. «Μέχρι το τελευταίο λεπτό προσπαθούσα να βοηθήσω. Το νερό όμως ερχόταν τόσο γρήγορα που δεν τα κατάφερνα».

6 7 8

 

 

Σχετικά άρθρα