Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές ασκούμενοι ιατροί ετοίμαζαν μαζική βιολογική επίθεση με άνθρακα

Τζιχαντιστές ασκούμενοι ιατροί ετοίμαζαν μαζική βιολογική επίθεση με άνθρακα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αφρική, Βιολογικά Όπλα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κένυα, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Ο αρχηγός της Αστυνομίας της Κένυας δήλωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας του απέτρεψαν μια πιθανώς μεγάλη τρομοκρατική συνωμοσία ενός ανατολικοαφρικανικού τζιχαντιστικού δικτύου που διασυνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη ο Κενυάτης αστυνομικός αρχηγός Τζόσεφ Μπονέτ, οι αστυνομικές Αρχές τόσο στην Κένυα όσο και στην Ουγκάντα συνέλαβαν μέχρι στιγμής τρεις υπόπτους τζιχαντιστές.

Ο ένας είναι φοιτητής ιατρικής με το όνομα Μοχάμεντ Αμπντί Αλί και οι άλλοι δύο είναι η σύζυγος του Αλί και μια φίλη της.

Ο Αλί συνελήφθη σε νοσοκομείο της Κένυας, η σύζυγός του και η φίλη της στην Ουγκάντα.

Η σύζυγος του Αλί ονομάζεται Νουσεΐμπα Μοχάμεντ Χατζί, είναι φοιτήτρια στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Καμπάλα στην Ουγκάντα, και η φερόμενη ως συνεργός και φίλη της ονομάζεται Φατούμα Μοχάμεντ Χανσί.

ISIS-anthrax Οι τρεις συλληφθέντες του τζιχαντιστικού δικτύου.

Η κενυάτικη Αστυνομία αναζητά ακόμα δύο ακόμα ασκούμενους ιατρούς που θεωρούνται συνεργοί του Αλί.

Οι δύο νεαροί άνδρες έχουν επικηρυχθεί από την κενυάτικη Αστυνομία, όπως μπορείτε να δείτε και στα πόστερ που κυκλοφόρησαν οι Αρχές. Είναι οι Φαράχ Νταγκάνε και Άχμεντ Χις.

katazitoumenoi

Η Αστυνομία λέει ότι ο πυρήνας των τζιχαντιστών είχε επαφές με ομοϊδεάτες τους στη Σομαλία, στη Λιβύη και στη Συρία.

Οι ύποπτοι σχεδίαζαν μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κένυα έχοντας σκοπό να σκοτώσουν εκατοντάδες αθώους αμάχους, σύμφωνα με την Αστυνομία.

“Το δίκτυο αυτό, που περιλάμβανε ειδικούς ιατρικής, σχεδίαζε να εξαπολύσει βιολογική επίθεση στην Κένυα χρησιμοποιώντας άνθρακα”, είπε ο Μπονέτ.

Κενυάτικο δικαστήριο επέτρεψε στην αντιτρομοκρατική της χώρας να κρατήσει τον Αλί για 30 ημέρες σε κελί μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Η Κένυα έχει γίνει πολλές φορές στόχος των τζιχαντιστών και η οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Κένυα, έχει πραγματοποιήσει πολύνεκρες επιθέσεις με θύματα αθώους. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να ισχυροποιηθεί στην ανατολική Αφρική, όπως και στην Κένυα.

Δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούν ότι εάν το Ισλαμικό Κράτος καταφέρει να εδραιωθεί με ισχυρό πυρήνα στην Κένυα, τότε η τρομοκρατική οργάνωση θα έχει δημιουργήσει μια βάση στη χώρα από την οποία θα μπορεί να εξαπολύει επιθέσεις και σε άλλους αφρικανικούς στόχους στην ευρύτερη περιοχή.

Οι Αρχές της Κένυας υπολογίζουν ότι περίπου 20 νεαροί Κενυάτες έχουν ταξιδέψει στη Συρία και στη Λιβύη για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αρχές επίσης ανησυχούν ότι πολλά νεαρά αγόρια στρατολογούνται από τους τζιχαντιστές στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

Σχετικά άρθρα