Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τουρκικό τανκ με ρουκέτα (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τουρκικό τανκ με ρουκέτα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άρματα Μάχης, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φωτογραφίες,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζονται ότι ανατίναξαν με αντιαρματική ρουκέτα ένα τουρκικό τανκ κοντά στην πόλη Μοσούλη του βορειοδυτικού Ιράκ, σύμφωνα με το “πρακτορείο ειδήσεων” Amaq που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Amaq δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει έναν τζιχαντιστή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να σκοπεύει με αντιαρματικό ένα τουρκικό τανκ κοντά στο όρος Μπασίκα, στα περίχωρα της Μοσούλης, στην επαρχία Νινευή του Ιράκ.

isis_1

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε το τουρκικό άρμα στις 19 Απριλίου 2016.

Στο βίντεο βλέπουμε την αντιαρματική ρουκέτα να χτυπά το τουρκικό τανκ, που είναι σταθμευμένο στην κορυφή ενός λόφου και να ανατινάζεται με τη μία.

isis_2

“Ο Αλλάχ είναι ο μέγιστος, ο Αλλάχ είναι ο μέγιστος”, ακούγονται οι τζιχαντιστές να επευφημούν ενώ το τανκ καίγεται.

isis_3

Μιλώντας στο ARA News από τη κατεχόμενη Μοσούλη ο δημοσιογράφος J.L. επιβεβαίωσε ότι έχουν τοποθετηθεί τουρκικά τανκς στο όρος Μπασίκα, βορειοανατολικά της Μοσούλης, ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του βίντεο.

“Επίσης, η επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, εάν είναι πραγματική, πιθανώς θα ευνοήσει την τουρκική κυβέρνηση υπό τις παρούσες συνθήκες”.

Η Τουρκία έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι υποστηρίζει τους τζιχαντιστές και τους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές στη Συρία που μάχονται ενάντια στην κυβέρνηση της χώρας αλλά και μεταξύ τους.

Επίσης, η Τουρκία έχει αποδειχθεί ότι επέτρεψε μέσα από το έδαφός της να περάσουν δεκάδες χιλιάδες ξένοι εθελοντές στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

“Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για τις επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε τουρκικούς στόχους στο βόρειο Ιράκ”, συνεχίζει ο Ιρακινός δημοσιογράφος, τονίζοντας ότι “ο Ερντογάν προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι η χώρα του και ο στρατός της απειλούνται από το Ισλαμικό Κράτος επειδή μάχονται στο πλευρό του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ”.

Ο τουρκικός στρατός σε ανακοίνωσή του την Τρίτη επιβεβαίωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε ένα από τα τανκς του στο βόρειο Ιράκ, προσθέτοντας ότι κανείς στρατιώτης δεν βρισκόταν μέσα στο τανκ όταν ανατινάχτηκε.

Στη συνέχεια οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι απάντησαν στην τζιχαντιστική επίθεση, βομβάρδισαν τις θέσεις των τρομοκρατών και λένε ότι σκότωσαν και 32 μέλη της οργάνωσης.

Όλα αυτά, φυσικά, δεν πείθουν κανέναν. Τουλάχιστον από όσους παρακολουθούν στενά και καθημερινά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Τον Μάρτιο του 2015 η Τουρκία εισέβαλε στο βόρειο Ιράκ με εκατοντάδες στρατιώτες και 25 άρματα μάχης. Η δύναμη αυτή εγκαταστάθηκε στο στρατόπεδο Μπεσίκα κοντά στη Μοσούλη.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι εισήλθαν στο ιρακινό έδαφος για να εκπαιδεύσουν σουνιτική ιρακινή πολιτοφυλακή στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η κυβέρνηση της Βαγδάτης έχει καταγγείλει την τουρκική στρατιωτική παρουσία στο ιρακινό έδαφος ως εχθρική ενέργεια και εισβολή.

Σχετικά άρθρα