Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιορδανία έχει ειρηνευτικό σχέδιο να εισβάλει στη νότια Συρία

Η Ιορδανία έχει ειρηνευτικό σχέδιο να εισβάλει στη νότια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Νταράα, Συρία, Τζιχαντιστές, Υψίπεδα του Γκολάν,

Η Ιορδανία φαίνεται ότι προετοιμάζεται να εισβάλει στη νότια Συρία και να καταλάβει εδάφη στην επαρχία της Νταράα, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Albawaba News, που επικαλείται πηγές από τη συριακή αντιπολίτευση, η Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ένα σχέδιο να χτίσουν 50.000 σπίτια στη νότια Συρία, έργο που θα χρηματοδοτηθεί από τα Εμιράτα.

Τα 50.000 αυτά σπίτια θα χτιστούν σε μια “ζώνη ασφαλείας” κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία και το Ισραήλ.

Στη συνέχεια, θα προσφέρεται σε κάθε ισλαμιστή ένοπλο ένα σπίτι και ένας μηνιαίος μισθός από τα Εμιράτα με την προϋπόθεση ότι ο ισλαμιστής θα συμφωνήσει να σταματήσει να μάχεται και ότι δεν θα ενταχθεί ξανά σε ένοπλη ομάδα στο μέλλον.

Αυτή η ζώνη ασφαλείας με τα 50.000 σπίτια θα φρουρείται από στρατιωτική δύναμη της Ιορδανίας, η οποία θα αναλάβει όχι μόνο να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Ιορδανίας και των Εμιράτων αλλά και την ειρ στα σύνορα της Συρίας με το Ισραήλ.

Τα αραβικά Μέσα αναφέρουν ότι επιχειρηματίες από τη Συρία δείχνουν ενδιαφέρον για αυτό το έργο, από το οποίο ελπίζουν να ωφεληθούν οικονομικά, ενώ και το Ισραήλ λέγεται ότι το υποστηρίζει επειδή θα πάψει να έχει σύνορα με τους τζιχαντιστές και την περιοχή θα αναλάβει να φυλάει η Ιορδανία.

Τα σπίτια δεν θα χτιστούν κοντά στα σύνορα με της Συρίας με το Ισραήλ, θα έχουν μια απόσταση ασφαλείας, ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Σχετικά άρθρα