Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αραβικές φυλές της Νινευή ορκίστηκαν να πολεμήσουν μαζί με το Ισλαμικό Κράτος

Οι αραβικές φυλές της Νινευή ορκίστηκαν να πολεμήσουν μαζί με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Με φωτογραφίες και βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος από τη Μοσούλη, δείχνει συγκέντρωση των φυλάρχων των αραβικών φυλών της περιοχής, οι οποίοι ένοπλοι ορκίζονται να υπερασπιστούν την πόλη πολεμώντας στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Οι Άραβες αρχηγοί και σεΐχηδες των σουνιτικών αραβικών φυλών της Νινευή προσήλθαν στη συγκέντρωσή τους ένοπλοι, φορώντας τις πολεμικές κελεμπίες τους, σε μια συνάθροιση που θύμιζε σαν να βγήκε από την ταινία “Λόρενς της Αραβίας”.

Οι φύλαρχοι όλοι μαζί ορκίστηκαν για μια ακόμη φορά πίστη στο Ισλαμικό Κράτος φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του χαλιφάτου και της οργάνωσης.

Οι ιρακινές δυνάμεις και οι κουρδικές των Πεσμεργκά έχουν ξεκινήσει την προέλασή τους προς τη Μοσούλη. Στόχος τους η απελευθέρωση της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ. Πριν τον πόλεμο είχε κοντά 2.000.000 κατοίκους. Όταν την κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, τον Ιούνιο του 2014, περίπου 500.000 κάτοικοι την εγκατέλειψαν, κυρίως Ασσύριοι χριστιανοί και Κούρδοι.

Οι αραβικές φυλές της περιοχής έχουν και στο παρελθόν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Με τα κυβερνητικά και κουρδικά στρατεύματα να πλησιάζουν, το Ισλαμικό Κράτος αναζητά συμμαχίες, είτε να ανανεώσει τις παλιές είτε να δημιουργήσει νέες.

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν οι συγκεκριμένοι Άραβες φύλαρχοι αναγκάστηκαν να δηλώσουν πίστη στην οργάνωση ή το έκαναν επειδή πράγματι υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος. Αυτό θα φανεί την ώρα της μάχης.

Πάντως, όταν η πόλη καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, ένοπλοι από τις αραβικές φυλές της περιοχής βοήθησαν στο να πέσει η Μοσούλη στους τζιχαντιστές.

Δείτε εικόνες από τη σύναξη των αρχηγών των αραβικών φυλών της Νινευή υπέρ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος:

arab_tribes

arab_tribes2

arab_tribes3

arab_tribes4

Σχετικά άρθρα