Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινοί κομάντο εκτελούν τζιχαντιστές μετά από διαδικτυακές ψηφοφορίες (φωτο)

Ιρακινοί κομάντο εκτελούν τζιχαντιστές μετά από διαδικτυακές ψηφοφορίες (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Άνδρες των ιρακινών ειδικών δυνάμεων βγάζουν φωτογραφίες selfie με νεκρούς τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τις οποίες στη συνέχεια αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας με τη σειρά τους την ίδια προπαγάνδα τρόμου που “εισήγαγε” στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος.

Εικόνες και βίντεο τραβηγμένες από κάμερες κινητών τηλεφώνων δείχνουν μια ομάδα Ιρακινών κομάντο να επιδεικνύουν τζιχαντιστές, νεκρούς ή ζωντανούς, που έχουν πιάσει.

iraqi_commandos_isis

Σε κάποια προηγούμενα πλάνα ενός βίντεο από το ίδιο περιστατικό τους βλέπουμε να σέρνουν τον δεμένο και άγρια ξυλοκοπημένο τζιχαντιστή πριν τον σκοτώσουν, ενώ αραβική μουσική παίζει ως υπόκρουση.

Σε άλλη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Instagram, από την ίδια ομάδα κομάντο, βλέπουμε έναν Ιρακινό στρατιώτη να μαχαιρώνει έναν τζιχαντιστή.

Οι Ιρακινοί κομάντος έκαναν και κάτι ακόμα. Ανάρτησαν στο Instagram τη φωτογραφία ενός αιχμάλωτου τζιχαντιστή και ζήτησαν από τους Followers του λογαριασμού να “ψηφίσουν” εάν ήθελαν να του χαρίσουν τη ζωή ή να τον σκοτώσουν. Είναι η ακόλουθη φωτογραφία.

iraqiswat

Οι Ιρακινοί έδωσαν μια ώρα στο διαδικτυακό κοινό τους για να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία και υποσχέθηκαν να αναρτήσουν φωτογραφία με το αποτέλεσμα, δηλαδή τον τζιχαντιστή ζωντανό ή νεκρό.

Αργότερα ανάρτησαν φωτογραφία με τον τζιχαντιστή νεκρό, περικυκλωμένο από βαριά οπλισμένους Ιρακινούς κομάντο. “Ευχαριστούμε που ψηφίσατε”, γράφει η λεζάντα.

iraqiswat2

Το περιστατικό συνέβη κοντά στην πόλη Μαχμούρ, στο βόρειο Ιράκ, στο μέτωπο προς τη Μοσούλη.

Ο λογαριασμός των Ιρακινών κομάντο στο Instagram, μετά τη διεθνή διάσταση που πήρε το θέμα, απενεργοποιήθηκε.

Σχετικά άρθρα