Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε εντελώς το Μουσείο στην Παλμύρα (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε εντελώς το Μουσείο στην Παλμύρα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αρχαιολογία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χομς (Έμεσα),

Το Εθνικό Μουσείο στην απελευθερωμένη από το Ισλαμικό Κράτος Παλμύρα έχει λεηλατηθεί εντελώς, με τα εκθέματα που έχουν μείνει στους χώρους του να είναι κατεστραμμένα, μετέδωσε την Κυριακή ο ανταποκριτής του ρωσικού RIA Novosti.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν την Παλμύρα από το Ισλαμικό Κράτος την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 τα ξημερώματα. Στη μάχη, που ξεκίνησε από τις 13 Μαρτίου, οι συριακές δυνάμεις είχαν την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ στο έδαφος πολέμησαν δίπλα στους Σύρους, Λιβανέζοι, Ιρακινοί, Ιρανοί και Αφγανοί σιίτες παραστρατιωτικοί και Ρώσοι καταδρομείς.

Οι δημοσιογράφοι εισήλθαν στην Παλμύρα αφού πρώτα το μηχανικό του συριακού στρατού καθάρισε τους κεντρικούς δρόμους από τις νάρκες και τις παγίδες με εκρηκτικά που είχαν αφήσει πίσω τους οι τζιχαντιστές.

Το Μουσείο της Παλμύρας έχει υποστεί ολοκληρωτικό βανδαλισμό από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Παντού στα πατώματά του είναι σκόρπια σπασμένα αγάλματα και άλλα εκθέματα.

Η οροφή του Μουσείου σε πολλά σημεία έχει καταρρεύσει από τις μάχες των τελευταίων ημερών.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας, οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν ολοσχερώς τους αρχαίους ναούς. Σωροί από οικοδομικά υλικά είναι οι ναοί του Μπελ και του Δία Βαάλ.

Το αμφιθέατρο, οι ρωμαϊκοί κίονες και η Αψίδα του Θριάμβου δεν έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Ο στρατός της Συρίας είχε προλάβει και είχε απομακρύνει από την Παλμύρα, πριν η πόλη πέσει στους τζιχαντιστές τον Μάιο του 2015, πολλά από τα σημαντικά εκθέματα του Μουσείου και τα είχε κρύψει σε μυστικές τοποθεσίες.

Χάρη σε αυτή την επιχείριση, πολλές μεγάλης αξίας αρχαιότητες “ξέφυγαν” από την οργή των τζιχαντιστών ή από την αρχαιοκαπηλία.

palmyra_museum1

palmyra_museum2

palmyra_museum3

palmyra_museum4

palmyra_museum5

Σχετικά άρθρα