Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχες σπίτι με σπίτι στην Παλμύρα – Οι τζιχαντιστές καταρρέουν (βίντεο + φωτο)

Μάχες σπίτι με σπίτι στην Παλμύρα – Οι τζιχαντιστές καταρρέουν (βίντεο + φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χεζμπολάχ,

Πολυαίμακτες οδομαχίες μαίνονται στην Παλμύρα καθώς οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν και εισήλθαν στην ιστορική πόλη, που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος από τον Μάιο του 2015, και κατέλαβαν το ξενοδοχείο “Σεμίραμις”, θέση κλειδί για την απελευθέρωση της πόλης.

Οι ειδικές μονάδες του στρατού της Συρίας, “Δύναμη Τίγρης” και “Γεράκια της Ερήμου”, Σύροι πεζοναύτες και η λιβανέζικη Χεζμπολάχ επιτέθηκαν τη νύχτα και εισέβαλαν από τα δυτικά της κατεχόμενης Παλμύρας, στοχεύοντας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το ξενοδοχείο “Σεμίραμις”.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε μετατρέψει το ξενοδοχείο “Σεμίραμις” στην Παλμύρα σε οχυρό και παράλληλα σε στρατώνες των τζιχαντιστών.

“Μάχονται σαν να έρχεται το τέλος του κόσμου”, περιέγραψε μια πηγή από την πρώτη γραμμή την αγριότητα των αντιμαχόμενων πλευρών.

palmyra_map

Αριστερά βλέπετε τη θέση του ξενοδοχείου στον χάρτη της Παλμύρας και δεξιά το ξενοδοχειακό συγκρότημα “Σεμίραμις” όπως το έβλεπαν την Τετάρτη οι Σύροι στρατιώτες από τις θέσεις τους, πριν επιτεθούν το βράδυ προς ξημερώματα Πέμπτης.

Οι τζιχαντιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαψεύδουν ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του μπήκαν στην Παλμύρα.

Δείτε φωτογραφίες από το ξενοδοχείο Semiramis πριν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών:

semiramis1

semiramis2

semiramis3

semiramis4

Στον επόμενο χάρτη μπορείτε να δείτε την επίθεση των συριακών δυνάμεων προς το ξενοδοχείο Semiramis:

palmyra_map2

Δείτε βίντεο από τις μάχες που μαίνονται γύρω από την Παλμύρα:

Σχετικά άρθρα