Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ δεν “βλέπει” ειρήνη στη Συρία σύντομα και προετοιμάζεται για άμυνα…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Μοσέ Γιαλόν, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ που συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια ειρήνευσης στη Συρία, αναγνωρίζουν πως το Ισραήλ έχει την ελευθερία να δράσει για να αμυνθεί υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα του, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, Μοσέ Γιαλόν.

“Το Ισραήλ έχει μία αρχή: Να αμύνεται” δήλωσε ο Γιαλόν σχετικά με τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους στη Συρία.

“Δεν παρεμβαίνουμε στις διαμάχες της περιοχής, ούτε στο Λίβανο, ούτε στη Συρία, ούτε αλλού” δήλωσε ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε αμερικάνικο πολεμικό πλοίο που βρίσκεται δεμένο στη Χάιφα.

Ο Μοσέ Γιαλόν θεωρεί πως η κατάσταση στη Συρία είναι χαοτική. “Είναι δύσκολο να δούμε την παύση πυρός ως κάτι σταθερό όπου θα συμφωνήσουν όλοι” δήλωσε.

Το Ισραήλ εκτιμά πως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Νούσρα θα συνεχίσουν τις εχθροπραξίες ως εκ τούτου δεν διαφαίνεται καμία περίπτωση ειρήνευσης στη Συρία.

“Το Ισλαμικό Κράτος δεν αποτελεί μέρος αυτής της διαδικασίας, η Αλ Νούσρα ούτε, συνεπώς δεν βλέπω μια παύση πυρός διαρκείας στον ορίζοντα” δήλωσε ο Γιαλόν…

Σχετικά άρθρα