Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βουλγαρία σκέφτεται να κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλγαρία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μπόικο Μπορίσοφ, Ουγγαρία, Πολωνία, Σκόπια, Σλοβακία, Συνθήκη Σένγκεν, Τσεχία,

Το κλείσιμο των συνόρων της με την Ελλάδα εξετάζει και η Βουλγαρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κύπρου», στο πλαίσιο μίας γενικότερης πρωτοβουλίας πολλών ευρωπαϊκών χωρών να αποκοπεί η σύνδεση με την χώρας μας, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος μεταναστών και προσφύγων στα εδάφη τους.

Το σχέδιο, το οποίο λίγο πολύ είναι γνωστό από τις δηλώσεις ανώτατων ξένων αξιωματούχων στο πρόσφατο παρελθόν, ανήκει στις Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία, ενώ αποκαλείται «ευρωπαϊκό σχέδιο Β» για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα λοιπόν με το παραπάνω σχέδιο, Σκόπια και Βουλγαρία θα μετατραπούν σε «δεύτερη ευρωπαϊκή γραμμή άμυνας» μέσω της ανάπτυξης ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και ανύψωσης σιδερένιων φραχτών, στα νότια σύνορά τους με την Ελλάδα.

Θυμίζουμε μάλιστα πως ο Βούλγαρος ηγέτης Μπόικο Μπόρισοφ, ο οποίος δεν φημίζεται για τα φιλελληνικά του συναισθήματα, είχε δηλώσει πως εάν άλλες ευρωπαϊκές χώρες κλείσουν τα σύνορά τους το ίδιο θα πράξει και η Βουλγαρία, με συνέπεια η Ελλάδα να υποστεί «ασφυξία».

Ωστόσο υπάρχουν και οι πιο σώφρονες εντός Βουλγαρίας, καθώς πολλά άρθρα εγχώριων εφημερίδων τονίζουν πως εάν η Ελλάδα απομονωθεί, η συσσώρευση εκατοντάδων προσφύγων σε αυτή θα απειλήσει άμεσα και τις γειτονικές της χώρες.

Επίσης, η αποκοπή σχέσεων με την ελληνική οικονομία θα βλάψει άμεσα και την οικονομία των βαλκανικών χωρών, καθώς μόνο η Βουλγαρία, έχει εμπορικές ανταλλαγές, ύψους εννιά δισ. λέβα, με τις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης.

Σχετικά άρθρα