Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταδικάστηκε σε φυλακή η πρώτη τζιχαντίστρια μάνα στη Βρετανία

Καταδικάστηκε σε φυλακή η πρώτη τζιχαντίστρια μάνα στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Στρατιωτίνες, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Η νεαρή Βρετανίδα μουσουλμάνα Ταρέεν Σακίλ (Tareen Shakil), που πήρε το μωρό γιο της και πήγε στη Συρία για να ζήσει στα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση από τη βρετανική Δικαιοσύνη κρινόμενη ένοχη τόσο για την ένταξή της στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όσο και για υποστήριξη της τρομοκρατίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 26χρονη πήρε το 14 μηνών γιο της και πήγε στην πόλη Ράκα της Συρίας, που θεωρείται η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τον Οκτώβριο του 2014.

Στην οικογένειά της είχε πει ψέμματα ότι θα έφευγε για διακοπές.

Είναι η πρώτη γυναίκα στη Βρετανία που δικάστηκε και καταδικάστηκε για τη συμμετοχή της στο Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας.

shakil4

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, η Σακίλ επιβιβάστηκε σε πτήση με προορισμό την Τουρκία στις 14 Οκτωβρίου. Από το έδαφος της Τουρκίας εισήλθε στα εδάφη που ελέγχει η οργάνωση στη Συρία.

Έζησε στο “χαλιφάτο” για τρεις μήνες και επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 18 Φεβρουαρίου του 2015.

Η ίδια δωροδόκησε έναν ταξιτζή στη Συρία, ο οποίος τη μετέφερε με το μωρό της στα σύνορα, από τα οποία την παρέλαβαν Βρετανοί στρατιωτικοί.

Η αντιτρομοκρατική τη συνέλαβε μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου, ενώ το μωρό της τέθηκε υπό προστασία σε άσυλο ανηλίκων.

Η Σακίλ αρνήθηκε ότι εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο οι ντεντέκτιβ της Αστυνομίας τη διέψευσαν.

Οι ίδιοι μάλιστα αποκάλυψαν ότι η Σακίλ στη Συρία έγινε “νύφη τζιχαντιστή”, ενώ είχε ήδη σύζυγο στη Βρετανία.

shakil2

Στο κινητό της τηλέφωνο βρέθηκαν φωτογραφίες που πόζαρε με όπλο αλλά και σκουφί της οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

shakil3

Επίσης, πριν φύγει από τη Βρετανία, είχε αναρτήσει στο Twitter σχόλια στα οποία υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος και πράξεις τρομοκρατίας σε βρετανικό έδαφος.

Η Σακίλ είναι η πρώτη μητέρα που καταδικάστηκε ως μέλος στο Ισλαμικό Κράτος στη Βρετανία.

Είναι μία από τις 56 συνολικά γυναίκες και κορίτσια από το Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν δηλωθεί αγνοοούμενες από τις οικογένειες τους και υπάρχουν υποψίες ότι εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή.

Η Αστυνομία αποκάλυψε ότι η Σακίλ πέρασε στο εξτρεμιστικό Ισλάμ από μόνη της, παρακολουθώντας βίντεο και άλλο προπαγανδιστικό υλικό της οργάνωσης μέσω διαδικτύου.

Σχετικά άρθρα