Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας απελευθέρωσε την πόλη Σάλμα από την Αλ Κάιντα

Ο στρατός της Συρίας απελευθέρωσε την πόλη Σάλμα από την Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ανσάρ Αλ Σαμ, Αχράρ Αλ Σαμ, Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Σάλμα, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Η στρατηγικής σημασίας ορεινή πόλη Σάλμα, στα βόρεια της επαρχίας της Λαττάκειας, στη βορειοδυτική Συρία, απελευθερώθηκε από τον συριακό στρατό.

Οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία τζιχαντιστές έχασαν τη μάχη και εγκατέλειψαν αυτό το σημαντικό τους προπύργιο που κρατούσαν από το 2012, πολλοί τρέχοντας να γλιτώσουν μέσα στο τουρκικό έδαφος.

salma_map

Οι τζιχαντιστές υποστηρίζουν ότι έχασαν την πόλη επειδή είχαν έλλειψη μαχητών, αλλά και από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Οι οπλαρχηγοί των υπολοίπων τζιχαντιστικών οργανώσεων στην περιοχή επέλεξαν να μην στείλουν ενισχύσεις στους τζιχαντιστές που υπερασπίζονταν τη Σάλμα.

“Ζητήσαμε πολλές φορές από τις άλλες [τζιχαντιστικές] ταξιαρχίες να μας στείλουν ενισχύσεις”, δήλωσε ο Αλί Αλ Χαλφάουι, εκπρόσωπος της Αχράρ Αλ Σαμ για την παραλιακή περιοχή της Λαττάκειας, αλλά οι τζιχαντιστές στον βορρά “έδωσαν προτεραιότητα στο Χαλέπι, εξαιτίας της στρατηγικής σημασίας του συνοριακού περάσματος Μπαμπ Αλ Χάουα” με την Τουρκία, από όπου και ανεφοδιάζονται.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις στη δυτική επαρχία του Χαλεπιού εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση από γη και αέρα τη Δευτέρα για να καταλάβουν το συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία, το οποίο είναι το μοναδικό στην επαρχία της Ιντλίμπ που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Οι τζιχαντιστές έβαλαν λάθος προτεραιότητα, είπε ο Δρ. Αμπντουλάχ Μουχεϊσάνι την Τρίτη, προσπαθώντας να απαντήσει στις κατηγορίες ότι οι άλλοι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν τους υπερασπιστές της Σάλμα.

Τζιχαντιστές των οργανώσεων Αχράρ Αλ Σαμ, Ανσάρ Αλ Σαμ, Φεϊλάκ Αλ Σαμ και Μέτωπο Αλ Νούσρα, δηλαδή όλοι παρακλάδια και παραμάγαζα της Αλ Κάιντα, αποτελούσαν τη φρουρά της Σάλμα που ηττήθηκε από τον συριακό στρατό.

“Προσπαθήσαμε όσο πιο σκληρά μπορούσαμε να αντέξουμε τους βομβαρδισμούς, αλλά δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε άλλο και αρχίσαμε να υποχωρούμε για να γλιτώσουμε τις ζωές των ανδρών μας”, είπε ο Αμπού Μοχάμεντ Αλ Λαντιάνι, εκπρόσωπος της Ανσάρ Αλ Σαμ.

Οι ίδιοι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαν να κρατήσουν την πόλη εάν δεν τους σφυροκοπούσε η ρωσική πολεμική αεροπορία.

“Μέσα σε 48 ώρες τα ρωσικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν 200 αεροπορικές επιδρομές μόνο στη Σάλμα”, είπε ο Αλί Αλ Χαλφάουι.

Οι περισσότερες οικογένειες κατοίκων της Σάλμα κατέφυγαν σε στρατόπεδα προσφύγων κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και ο λόγος που εγκατέλειψαν την πόλη είναι γιατί κάθε οικογένεια έχει μέλη της που μάχονται με τους τζιχαντιστές και φοβούνταν για αντίποινα.

Εάν μας έλθουν πρόσφυγες από τη Σάλμα να έχουμε τον νου μας, λοιπόν, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι οικογένειες τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα.

Δείτε φωτογραφίες από την απελευθέρωση της Σάλμα:

salma2

salma3

salma4

salma5

Σχετικά άρθρα