Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκόπια: Παραιτείται ο Γκρουέφσκι

Σκόπια: Παραιτείται ο Γκρουέφσκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Νίκολα Γκρούεφσκι, Σκόπια,

Την Παρασκευή θα υποβάλλει στα Σκόπια την παραίτησή του ο πρόεδρος Νίκολα Γκρούεφσκι, ώστε η Βουλή να αναδείξει την υπηρεσιακή κυβέρνηση, στο δρόμο προς τις πρόωρες εκλογές του Απριλίου.

Σε τηλεοπτική του ομιλία το βράδυ της Πέμπτης, ο Νίκολα Γκρούεφσκι συνέδεσε την αποχώρησή του με την ημερομηνία των εκλογών που έχει οριστεί για τις 24 Απριλίου, όμως οι αντίπαλοί του έχουν αφήσει να εννοηθεί πως θέλουν να καθυστερήσει η ψηφοφορία.

Ο Γκρούεφσκι κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι αναζητά δικαιολογίες για να αναβληθούν οι εκλογές του Απριλίου, φοβούμενη ότι θα υποστεί συντριπτική ήττα.

Σήμερα επισκέπτεται τα Σκόπια ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν, με τη μεσολάβηση του οποίου επετεύχθη τον Ιούλιο του 2015 μία συμφωνία για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στα Σκόπια.

Ο Γκρούεφσκι, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία της χώρας από το 2006, δεν επιθυμεί την αναβολή των εκλογών του Απριλίου, καθώς είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει σε αυτές, κάτι που θα του επιτρέψει να επανέλθει αναβαθμισμένος και το συντομότερο δυνατό στον πρωθυπουργικό θώκο.

Σχετικά άρθρα