Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος μάχεται μέσα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Λιβύη (βίντεο)

Το Ισλαμικό Κράτος μάχεται μέσα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Λιβύη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη εισέβαλε στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο μεσογειακό λιμάνι της Ες Σιντέρ ή Σίντρα, ανατολικά της Σύρτης, στη Λιβύη.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα διεθνή πρακτορεία, η επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο λιμάνι Ες Σίντερ της Λιβύης στοίχισε τη ζωή σε δύο φρουρούς και είχε αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες μια δεξαμενή αποθήκευσης αργού.

Πηγή που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters είπε ότι οι φρουροί σκοτώθηκαν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος ανατινάχτηκαν στον τερματικό σταθμό.

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτώνται στο διαδίκτυο δείχνουν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μέσα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις να μάχονται με τους Λίβυους φρουρούς.

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει τις δεξαμενές, όμως οι πληροφορίες από άλλες πηγές επιμένουν ότι οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δείτε εικόνες που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος:

isis_libya1

isis_libya2

isis_libya3

isis_libya4

Στον ακόλουθο χάρτη βλέπετε το Ισλαμικό Κράτος να έχει υψώσει τη σημαία του σε όλο και περισσότερες μεσογειακές πόλεις της Λιβύης.

Ενώ το Ισλαμικό Κράτος επεκτείνεται στη Λιβύη και απειλεί ευθέως τις ακτές Ελλάδας και Ιταλίας, η διεθνής κοινότητα αδιαφορεί λες και δεν συμβαίνει τίποτα στη Λιβύη.

isis_libya_map

Σχετικά άρθρα