Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι Κούρδοι του YPS που πολεμάνε τους Τούρκους μέσα στις πόλεις (φωτο)

Αυτοί είναι οι Κούρδοι του YPS που πολεμάνε τους Τούρκους μέσα στις πόλεις (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για YPS Μονάδες Προστασίας Πολιτών, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νίσιβη, Ντιγιάρμπακιρ, Σιρνάκ, Τουρκία, Τσίζρε, Φωτογραφίες,

Όσο η επιθετικότητα του τουρκικού στρατού ενάντια στους Κούρδους αμάχους στη νοτιοανατολική Τουρκία συνεχίζεται, τόσο πυκνώνουν οι γραμμές της ένοπλης αντίστασης των Κούρδων πατριωτών ενάντια στους ισλαμιστές του Ερντογάν.

Στο Σιρνάκ, Κούρδοι νεολαίοι συγκροτούν ομάδες πολιτοφυλακής και λαϊκής άμυνας, με στρατιωτική πειθαρχία, για να πολεμήσουν τους Τούρκους που έχουν μπει με τανκς και τεθωρακισμένα και σκορπούν τον θάνατο στις πόλεις του τουρκοκρατούμενου βόρειου Κουρδιστάν.

Οι αντιστασιακές ομάδες ονομάζονται YPS (Δυνάμεις Πολιτικής Αυτοάμυνας, σε ελεύθερη απόδοση). Δείτε φωτογραφίες από μια μονάδα YPS στο Σιρνάκ που αναρτήθηκαν στο Twitter:

yps1

yps2

yps3

yps4

Στις YPS, όπως και σε όλες τις κουρδικές ένοπλες μονάδες, υπηρετούν και γυναίκες. Στην ακόλουθη φωτογραφία βλέπετε Κούρδισσες στην πόλη Τσίζρε:

yps_women

Ακολουθεί μια εικόνα με ομάδα του YPS στο Ντιγιάρμπακιρ (Άμιδα):

yps_amed

Και ακόμα μια μονάδα YPS στη Νίσιβη στις επόμενες φωτογραφίες.

yps_nusaybin1

yps_nusaybin2

yps_nusaybin3

Όπως βλέπετε είναι νέα αγόρια και κορίτσια τα παιδιά που μάχονται ενάντια στο τουρκικό κράτος. Είναι η κουρδική νεολαία.

Αυτοί είναι οι φοβεροί και τρομεροί τρομοκράτες που καταδιώκει ο Ερντογάν. Τα νιάτα του Κουρδιστάν.

Σχετικά άρθρα