Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μικρά παιδιά στρατιώτες στο Ισλαμικό Κράτος σε προάστιο της Δαμασκού (φωτο)

Μικρά παιδιά στρατιώτες στο Ισλαμικό Κράτος σε προάστιο της Δαμασκού (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Δαμασκός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παιδιά Στρατιώτες, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Το Ισλαμικό Κράτος προκαλεί και εξοργίζει για μια ακόμη φορά την παγκόσμια κοινή γνώμη με νέες φωτογραφίες που ανάρτησε στις οποίες δείχνει μικρά παιδιά, ηλικίας δημοτικού και πρώτων τάξεων γυμνασίου, να ποζάρουν ένοπλα ντυμένα με στρατιωτικές στολές, σε εκδήλωση της οργάνωσης στη νότια συνοικία Αλ Χατζάρ Αλ Ασουάντ της Δαμασκού.

isis_child3

Το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό ότι κάνει εκτεταμένα παιδομαζώματα. Μικρά αγόρια πιάνονται σε μπλόκα, ενώ πηγαίνουν στο σχολείο, και στρατολογούνται στο Ισλαμικό Κράτος.

Άλλα παιδιά είναι ορφανά, που το Ισλαμικό Κράτος έσφαξε τους γονείς τους και στη συνέχεια τα “υιοθέτησε”.

isis_child4

Τα παιδιά, που ονομάζονται “κουτάβια του χαλιφάτου”, στέλνονται σε ειδικά στρατόπεδα εκπαίδευσης. Εκεί τους γίνεται ιδεολογική κατήχηση (πλύση εγκεφάλου) και στρατιωτική εκπαίδευση.

Τα παιδιά υποτίθεται ότι προορίζονται για τη “νέα γενιά” τζιχαντιστών, είναι η νεολαία των τζιχαντιστών, ωστόσο, πολλά έχουν σταλεί σε μάχες στην πρώτη γραμμή ή σε αποστολές αυτοκτονίας.

Το Ισλαμικό Κράτος εκτός από παιδιά έχει χρησιμοποιήσει σε αποστολές αυτοκτονίας και διανοητικά καθυστερημένα άτομα.

isis_child1

Υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις που γονείς έχουν δώσει με τη θέλησή τους τα παιδιά για εκπαίδευση, είτε γιατί είναι φανατικοί τζιχαντιστές, είτε γιατί ήταν φτωχοί άνθρωποι που δεν μπορούσαν να τα θρέψουν.

Το προάστιο Αλ Χατζάρ Αλ Ασουάντ βρίσκεται στα νότια της πρωτεύουσας της Συρίας, Δαμασκού. Η συνοικία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Στα τέλη Δεκεμβρίου είχε ανακοινωθεί εκεχειρία – συμφωνία της κυβέρνησης με τους τζιχαντιστές που ελέγχουν την περιοχή, ώστε να την εκκενώσουν και να περιέλθει στη συνέχεια στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, η εκκένωση αναβλήθηκε εξαιτίας του θανάτου από αεροπορική επιδρομή του Ζαχράν Αλούς, ηγέτη της Τζαΐς Αλ Ισλάμ, μιας από τις ισχυρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις που δρουν στα προάστια της Δαμασκού.

Σχετικά άρθρα