Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι ο υπουργός που ήθελε την γυναίκα… στα τέσσερα και αποπέμφθηκε

Αυτός είναι ο υπουργός που ήθελε την γυναίκα… στα τέσσερα και αποπέμφθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σερβία,

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Μπράτισλαβ Γκάσιτς θα αποπέμπεται από την κυβέρνηση της χώρας , με απόφαση του πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς, καθώς έκανε σεξιστικά σχόλια σε βάρος μιας δημοσιογράφου.

Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σερβίας, ο Αλεξάντερ Βούτσιτς προανήγγειλε την απομάκρυνση του υπουργού του, καθώς ο Γκάσιτς μίλησε προσβλητικά σε μια δημοσιογράφο που είχε πέσει στα γόνατα πλάι του προκειμένου να μην ενοχλεί τους συναδέλφους της εικονολήπτες, ενώ ο Γκάσιτς ετοιμαζόταν να μιλήσει στα τηλεοπτικά συνεργεία.

«Λατρεύω τις (γυναίκες) δημοσιογράφους που γονατίζουν τόσο εύκολα» είπε ο Γκάσιτς.

Αν και ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη με δελτίο τύπου που εξέδωσε , ο πρωθυπουργός της Σερβίας δήλωσε ότι «Ο Γκάσιτς δεν μπορεί να παραμείνει στην θέση του υπουργού Άμυνας έπειτα από αυτές τις δηλώσεις».

«Δεν υπάρχουν επιχειρήματα που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν αυτό που έκανε ο Μπράτισλαβ Γκάσιτς» επισήμανε ο Βούσιτς, ο οποίος προσέθεσε ότι αυτές οι δηλώσεις αποτελούν «μια προσβολή για όλες τις γυναίκες στη Σερβία».

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ο υπουργός θα αντικατασταθεί εντός των επόμενων ημερών.

Ο Μπράτισλαβ Γκάσιτς, ηλικίας 48 ετών, ένας επιχειρηματίας ελάχιστα γνωστός προτού αναλάβει το υπουργείο Άμυνας τον Απρίλιο του 2014, ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS).

Σχετικά άρθρα