Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έσκασε βόμβα ανάμεσα σε παιδιά Κούρδων – Σκληρές φωτο!

Το Ισλαμικό Κράτος έσκασε βόμβα ανάμεσα σε παιδιά Κούρδων – Σκληρές φωτο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Παιδιά, Συρία, Τελ Αμπιάντ, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και είκοσι τραυματίστηκαν, οι οχτώ παιδιά, σε επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους πόλη Τελ Αμπιάντ στη βόρεια Συρία, πάνω στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας επέβαινε σε μοτοσικλέτα και εκεί στη μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου ανατινάχτηκε, σκορπίζοντας γύρω του τον θάνατο και τον πόνο.

Η Τελ Αμπιάντ είναι μια πόλη στρατηγικής σημασίας. Η μισή ανήκει στη Συρία και η άλλη μισή στην Τουρκία. Η πόλη από την πλευρά της Τουρκίας ονομάζεται Ακτσάκαλε. Το κουρδικό όνομα της πόλης είναι Τζίρε Σίπι.

Η Τελ Αμπιάντ καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 30 Ιουνίου του 2014 και απελευθερώθηκε από τους Κούρδους στα μέσα Ιουνίου του 2015.

Στον ένα χρόνο κατοχής της από το Ισλαμικό Κράτος λειτούργησε ως συνοριακή «πύλη» για το λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών αλλά και για την είσοδο ξένων εθελοντών στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Τουρκίας.

Επίσης, όπως καταγγέλθηκε, μέσω του συνοριακού περάσματος της Τελ Αμπιάντ οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παρέδιδαν οπλισμό στο Ισλαμικό Κράτος καλυμμένο κάτω από φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας (διαβάστε σχετικά εδώ).

Από την ώρα που η πόλη πέρασε στον έλεγχο των Κούρδων, οι τουρκικές δυνάμεις συχνά ανοίγουν πυρ εναντίον των Κουρδικών θέσεων του YPG, προσπαθώντας να προκαλέσουν πολεμικό επεισόδιο.

Με την απελευθέρωση της πόλης από τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες του YPG/YPJ το Ισλαμικό Κράτος αποκόπηκε σε σημαντικό βαθμό στον ανεφοδιασμό του από την Τουρκία.

Δείτε φωτογραφίες από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Τελ Αμπιάντ:

abiant1

abiant2

abiant3

abiant4

abiant5

abiant6

abiant7

abiant8

Σχετικά άρθρα