Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παλαιστίνιος τζιχαντιστής μαχαίρωσε τρεις Ισραηλινούς στο Τελ Αβίβ

Παλαιστίνιος τζιχαντιστής μαχαίρωσε τρεις Ισραηλινούς στο Τελ Αβίβ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνιοι, Τελ Αβίβ, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χαμάς,

Ένας Παλαιστίνιος τζιχαντιστής μαχαίρωσε τρεις Ισραηλινούς την Πέμπτη στο νότιο Τελ Αβίβ, σκοτώνοντας τους δύο και τραυματίζοντας τον τρίτο.

Η ισραηλινή Αστυνομία είπε ότι ο τζιχαντιστής, μετά το τριπλό μαχαίρωμα, προσπάθησε να διαφύγει αλλά πιάστηκε από πολίτες που τον κράτησαν μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο της επίθεσης.

maxairi Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο τζιχαντιστής για να σφάξει τους ανυποψίαστους Ισραηλινούς που επιτέθηκε.

Ο τζιχαντιστής συνελήφθη και οδηγήθηκε για ανάκριση.

Όπως έγινε γνωστό από την ισραηλινή Ασφάλεια (Shin Bet), ο τζιχαντιστής μαχαιροβγάλτης είναι 36 ετών από το χωριό Ντούρα κοντά στη Χεβρώνα στη Δυτική Όχθη. Δεν έχει ποινικό μητρώο.

Αντιθέτως, είχε μόνιμη εργασία στο Ισραήλ, υπάλληλος σε εστιατόριο όχι μακριά από το σημείο της επίθεσης.

palestinios1 Ο 36χρονος Παλαιστίνιος τζιχαντιστής Ραάντ Αλ Μασάλμαχ (Raad Al Masalmah), που μαχαίρωσε τρεις αθώους ανθρώπους στο Τελ Αβίβ επειδή ήταν Ισραηλινοί.

Η Αστυνομία ερεύνησε εξονυχιστικά και τη γύρω περιοχή για να βεβαιωθεί ότι ο μαχαιροβγάλτης δεν είχε συνεργό.

Αν και καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για τα μαχαιρώματα, ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Χουσάμ Μπαντράν (Husam Badran), αποκάλεσε την επίθεση του μαχαιροβγάλτη σε αμάχους ανθρώπους “ηρωική” και κάλεσε για ακόμα περισσότερες τέτοιες επιθέσεις κατά Ισραηλινών.

Ο Μπαντράν μάλιστα έδωσε και κίνητρο στους παρανοϊκούς φονιάδες του. Είπε ότι εάν συνεχίσουν να σφάζουν Ισραηλινούς, θα αναγκάσουν το κράτος του Ισραήλ να δώσει τα πτώματα των “μαρτύρων” που σκοτώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, διαπράττοντας παρόμοιες τζιχαντιστικές επιθέσεις.

Στο βίντεο, οι Ισραηλινοί αστυνομικοί έχουν συλλάβει τον μαχαιροβγάλτη τζιχαντιστή και τον οδηγούν στο τζιπ που θα τον μεταφέρει στα γραφεία της Ασφάλειας για ανάκριση:

Η προηγούμενη επίθεση στο Τελ Αβίβ είχε γίνει πριν ένα μήνα, στις 8 Οκτωβρίου, όταν ένας νεαρός Παλαιστίνιος οπλισμένος με κατσαβίδι χτύπησε μια Ισραηλινή στρατιωτίνα και τραυμάτισε ακόμα τέσσερις ανθρώπους που βρίσκονταν τριγύρω, πριν τον σκοτώσει με το υπηρεσιακό του όπλο ένας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ που βρισκόταν τυχαία στο σημείο.

Σχετικά άρθρα