Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

15 αντάρτικες ομάδες της Συρίας προσχώρησαν στις SDF με κορμό τους Κούρδους

15 αντάρτικες ομάδες της Συρίας προσχώρησαν στις SDF με κορμό τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασσυρία, Ασσύριοι, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χαλέπι,

Δυναμώνουν συνεχώς οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες συγκροτήθηκαν με κορμό τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες του YPG, τις πολιτοφυλακές των χριστιανών μονοφυσιτών της Συρίας (Ασσύριοι) και δημοκρατικές αραβικές αντάρτικες ομάδες που πολεμούσαν μαζί με τους Κούρδους εδώ και πολύ καιρό.

Όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 15 συριακές ένοπλες οργανώσεις από την Ιντλίμπ και το Χαλέπι (βορειοδυτική Συρία) ανακοίνωσαν ότι εντάσσονται στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, οι εκπρόσωποι των 15 οργανώσεων, που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τους τζιχαντιστές και τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία ένοπλες συμμορίες της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και τον πρώην “μετριοπαθή” Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), που έχει συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα συγκροτώντας τον λεγόμενο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), ανακοίνωσαν ότι προσχωρούν στον αντάρτικο δημοκρατικό – σοσιαλιστικό στρατό στη Συρία.

Σύμφωνα με τη δήλωσή τους, πήραν αυτή την απόφαση μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία και την επέκταση της τρομοκρατίας σε πολλές περιοχές, όπως και εξαιτίας των σφαγών που υφίστανται οι Σύροι άμαχοι σε πολλές επαρχίες της χώρας.

“Η τρομοκρατία εκπροσωπείται από το Ισλαμικό Κράτος και τις παρόμοιες με αυτό οργανώσεις, συν το εγκληματικό μπααθιστικό καθεστώς”, αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

“Οι νίκες που πέτυχαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εις βάρος του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία, σε συνεργασία με τον Διεθνή Συνασπισμό”, υποκίνησαν τις εν λόγω οργανώσεις να ενταχθούν στη συμμαχία, σύμφωνα πάντα με τη δήλωσή τους.

Οι οργανώσεις που δήλωσαν ότι εντάσσονται στις SDF είναι: Ο Επαναστατικός Στρατός, η Ταξιαρχία 30, η Ταξιαρχία των μαρτύρων της υπαίθρου της Ιντλίμπ, η Ταξιαρχία Αΐν Τζαλούτ, η Ταξιαρχία Πεζικού 99, η Ταξιαρχία Χάμζαχ, η Ταξιαρχία Κακάα, η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων 455, η Ταξιαρχία των Σελτζούκων, το Σύνταγμα 102, η Αχράρ Ας Σαμάλ, αρκετές ένοπλες ομάδες των τοπικών φυλών του Χαλεπιού, το Κουρδικό Μέτωπο.

Οι ίδιες οργανώσεις φρόντισαν να καταδικάσουν και στη σφαγή της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους με τη Γαλλία και όλα τα έθνη που μάχονται ενάντια στην τρομοκρατία.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή ανακοίνωσης προσχώρησης στον SDF:

sdf1

sdf2

sdf3

sdf4

Σχετικά άρθρα