Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει “μπλε νίντζα” στο Αφγανιστάν (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει “μπλε νίντζα” στο Αφγανιστάν (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αφγανιστάν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε στο διαδίκτυο νέες φωτογραφίες από τη σκληρή και άκρως επαγγελματική εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων τζιχαντιστών του στο Αφγανιστάν.

Το Ισλαμικό Κράτος, που θεωρείται ότι έχει συγκεντρώσει μια δύναμη περίπου 3.000 ανδρών στο Αφγανιστάν, στρατολογεί μέλη κυρίως από πρώην Ταλιμπάν.

Οι τζιχαντιστές από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχουν εμπλακεί μέχρι στιγμής σε μάχες τόσο με τον στρατό του Αφγανιστάν, όσο και με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι παραμένουν πιστοί στην Αλ Κάιντα, αλλά και δεν θέλουν με τίποτα το Ισλαμικό Κράτος να δραστηριοποιείται στο Αφγανιστάν.

Οι Ταλιμπάν εκτιμάται ότι έχουν περισσότερους από 50.000 μουτζαχεντίν στα βουνά, ωστόσο, εσωτερικές τους έριδες που έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα κάνουν στα μάτια πολλών οπλαρχηγών πιο θελκτικό το να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Στις φωτογραφίες, όπως βλέπετε, οι τζιχαντιστές πέρα από την επαγγελματική εκπαίδευση που παρέχουν στα μέλη τους, επιβάλλουν και ομοιομορφία στην εμφάνιση, ώστε να μοιάζουν με στρατό και όχι με άτακτους κατσαπλιάδες.

Η προπαγάνδα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αποσκοπεί στο να δελεάσει τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους του Αφγανιστάν να το… προτιμήσουν, αφού είναι ένας στρατός με ομοιομορφία, επαγγελματική στρατιωτική εκπαίδευση και πειθαρχία, σε αντίθεση με τους Ταλιμπάν.

Επίσης, όπως θα παρατηρήσετε και στις φωτογραφίες, η εκπαίδευση περιλαμβάνει και πολεμικές τέχνες, ενώ η όλη αισθητική των τζιχαντιστών έχει αρχίσει και ξεφεύγει από την παραδοσιακή αραβική και έχει αρχίσει να φλερτάρει με εκείνη των Ιαπώνων νίντζα. Ήδη είναι πολλοί εκείνοι στο διαδίκτυο, που μιλάνε για τους “μπλε νίντζα” του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν.

afghanistan1

afghanistan2

afghanistan3

afghanistan4

Σχετικά άρθρα