Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε το νέο “τρελό” κουρδικό υπερόπλο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (φωτο)

Δείτε το νέο “τρελό” κουρδικό υπερόπλο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρματα Μάχης, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία οι Κούρδοι διακήρυξαν την αυτονομία τους και συγκρότησαν αντάρτικο στρατό.

Σύντομα όμως συνειδητοποίησαν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να σταθούν χωρίς άρματα μάχης.

Που θα τα έβρισκαν όμως; Οι τζιχαντιστές πήραν τανκς από τις κυβερνητικές δυνάμεις, είτε ως λάφυρα στα πεδία των μαχών, είτε από καταλήψεις στρατοπέδων. Οι Κούρδοι δεν ήθελαν να εμπλακούν σε εμπόλεμη κατάσταση με την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Τότε, λοιπόν, άρχισαν να κατασκευάζουν τα δικά τους αυτοσχέδια άρματα μάχης, τα οποία μόλις κυκλοφόρησαν στους δρόμους έμοιαζαν σαν να ήταν βγαλμένα από οχήματα των ταινιών Mad Max.

Πράγματι, τα κουρδικά τανκς, με τα περίεργα -άλλοτε άκομψα και κάποιες φορές “διαστημικά” σχήματα- έκαναν εντύπωση όχι μόνο σε όσους τα είδαν από κοντά αλλά και στους χρήστες του διαδικτύου όταν οι φωτογραφίες τους αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε ορισμένα κουρδικά τανκς που έγιναν viral στο διαδίκτυο:

kourdika_tanks

Τότε είχαμε κάνει και εμείς ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στα “παράδοξα” κουρδικά τανκς, το οποίο μπορείτε να το δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Δείτε τα χειροποίητα τανκς των Κούρδων – Τα φτιάχνουν μόνοι τους

Από τότε μέχρι σήμερα έχει περάσει πολύς καιρός. Οι Κούρδοι αναδείχτηκαν ως οι καλύτεροι και πιο αξιόπιστοι σύμμαχοι των Αμερικανών στην περιοχή. Πλέον εξοπλίζονται κανονικά από τις ΗΠΑ, ενώ από ό,τι είδαμε σε φωτογραφίες απέκτησαν και κανονικά τανκς.

Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιοι επιμένουν στις παλιές καλές ημέρες, που τα κουρδικά τανκς ήταν χειροποίητα και έμοιαζαν σαν οχήματα από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Την Τετάρτη αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες, μετά από πολύ καιρό, του νέου κουρδικού… υπερόπλου (ντόπιου σχεδιασμού και κατασκευής), για το οποίο οι Κούρδοι παινεύονται ότι δεν έχει “παράθυρα” αλλά κάμερες και έτσι βλέπουν έξω και το οδηγούν.

Το συγκεκριμένο “τρελό” κουρδικό άρμα μάχης υπηρετεί στις δυνάμεις του YPG στη Συρία.

Δείτε και τις φωτογραφίες του:

ypg_tank1

ypg_tank1

ypg_tank2

ypg_tank3

Σχετικά άρθρα