Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινά μαχητικά χτύπησαν το αεροδρόμιο της Δαμασκού

Ισραηλινά μαχητικά χτύπησαν το αεροδρόμιο της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Δαμασκός, Ισραήλ, Πύραυλοι Scud, Συρία, Χεζμπολάχ,

Σύμφωνα με αραβικά Μέσα, ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της Δαμασκού, πρωτεύουσας της Συρίας, την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδεται, ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο της πρωτεύουσας. Παράλληλα, κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα εντελώς στο αεροδρόμιο και προσωρινά σταμάτησε η κάθε κίνηση αεροσκαφών.

Τα ισραηλινά Μέσα γράφουν ότι δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν στόχος της επίθεσης ήταν κάποιο φορτίο όπλων ή πυρήνας τρομοκρατών που σχεδίαζαν επιθέσεις στο Ισραήλ.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, αραβικά Μέσα επικαλούμενα πηγές τους στη Συρία, μετέδωσαν ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία χτύπησε μια μεταφορά πυραύλων Σκουντ στην ιρανόφιλη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, στα όρη Καλαμούν, στα σύνορα Συρίας – Λιβάνου.

Τον Απρίλιο αραβικά Μέσα είχαν πάλι ισχυριστεί ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία κατέστρεψε ένα φορτίο πυραύλων Σκουντ την ώρα που έφευγε από τη Δαμασκό.

Το Ισραήλ, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ανησυχεί για τον εξοπλισμό της Χεζμπολάχ όχι μόνο με ρουκέτες αλλά και με ισχυρότερους πυραύλους, όπως οι Σκουντ, και φροντίζει όποτε εντοπίζει φορτία Σκουντ προς τη Χεζμπολάχ να τα καταστρέφει.

Σχετικά άρθρα