Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσοι στρατιώτες στις πρώτες γραμμές του πολέμου στη Συρία (φωτο)

Ρώσοι στρατιώτες στις πρώτες γραμμές του πολέμου στη Συρία (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χαλέπι, Χάμα (Επιφάνεια), Χομς (Έμεσα),

Πρώην Ρώσους στρατιώτες που μάχονται στη Συρία με τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εντόπισε μια ομάδα Ρώσων μπλόγκερ, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επιχειρήσεις του Κρεμλίνου δεν περιορίζονται μόνο στις αεροπορικές επιδρομές.

Η ομάδα μπλόγκερ που ονομάζεται Conflict Intelligence Team (CIT) -Ομάδα Ερευνών Ενόπλων Συγκρούσεων- κατάφερε να επιβεβαιώσει ότι πρώην Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται σε διάφορα μέτωπα στη Συρία μέσω των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

rosoi_syria

Οι Ρώσοι στρατιώτες εντοπίστηκαν επειδή σε φωτογραφίες που ανάρτησαν δήλωσαν και την τοποθεσία τους.

Η Ρωσία μπήκε στον πόλεμο της Συρίας, στο πλευρό της κυβέρνησης της Δαμασκού, στις 30 Σεπτεμβρίου εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους τζιχαντιστές.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν σκοπεύει να εμπλακεί με χερσαίες δυνάμεις στις συγκρούσεις.

Ωστόσο, στις 5 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας του ρωσικού κοινοβουλίου, ναύαρχος Βλάντιμιρ Κομογιέντοφ, έκανε μια δήλωση που άφησε ανοιχτό ένα ενδεχόμενο:

«Είναι πιθανό ότι ομάδες Ρώσων εθελοντών να εμφανιστούν στις γραμμές του στρατού της Συρίας ως συμμαχητές», δήλωσε ο Κομογιέντοφ στο Interfax-AVN.

Η Ρωσία επισήμως έχει δηλώσει ότι Ρώσοι στρατιωτικοί και άνδρες των Ειδικών της Δυνάμεων βρίσκονται στη Συρία ως εκπαιδευτές και Στρατιωτικοί Σύμβουλοι.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ υποστήριξαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Ρωσία αύξησε τον αριθμό των στρατιωτικών της στη Συρία από 2.000 σε 4.000.

Επίσης, στις ρωσικές βάσεις στη χώρα, έχουν αναπτυχθεί πυροβολαρχίες για την προστασία τους.

Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βρίσκονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λαττάκειας, στη δυτική Συρία, το οποίο πλέον λειτουργεί ως στρατιωτικό αεροδρόμιο και ρωσική βάση.

Οι πρώην Ρώσοι στρατιώτες εντοπίστηκαν στις επαρχίες Χάμα, Χαλέπι και Χομς.

“Αν και δεν έχουμε αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι Ρώσοι στρατιώτες συμμετέχουν σε μάχες στο έδαφος της Συρίας, πιστεύουμε ότι τα στοιχεία εναντιώνονται στους ισχυρισμούς Ρώσων αξιωματούχων ότι ρωσικά στρατεύματα δεν σχεδιάζεται να πάρουν μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις”, γράφουν οι μπλόγκερ του CIT.

Δημοσίευσαν μάλιστα εικόνες από τον λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Αγιάς Σαρίγκ Ουλ (Ayas Saryg Ool), στρατιώτη που είχε υπηρετήσει στη ρωσική 74η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων, και από τον λογαριασμό του Βλάντιμιρ Μπολντίρεφ (Vladimir Boldyrev), Ρώσου πεζοναύτη από την 810η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Αμφότεροι είχαν δημοσιεύσει φωτογραφίες τους που ανέφεραν ότι βρίσκονται στη Χάμα.

Μια φωτογραφία του Σαρίγκ Ουλ οπλισμένου με οπλοπολυβόλο πάνω στην καρότσα ενός φορτηγού, είχε κατέβει από το λογαριασμό του την Κυριακή, μετά το δημοσίευμα.

saryg Ο Σαρίγκ Ουλ, ο οποίος φαίνεται ότι προτιμά τα οπλοπολυβόλα, σε ταράτσα οικίας στο Εΐν Ελκορούμ (Ein Elkorum) στη βορειοδυτική Χάμα.

Η ομάδα CIT δημοσίευσε επίσης εικόνες του Ιλία Γκορέλικτς (Ilya Gorelykh), ο οποίος είχε υπηρετήσει στην ειδική υπηρεσία πληροφοριών του ρωσικού στρατού στο παρελθόν.

Στα τέλη Οκτωβρίου ο Ιλία βρισκόταν στο Χαλέπι, κρατώντας όπλο και φορώντας πολιτικά ρούχα. Σε άλλη φωτογραφία του, με στολή παραλλαγής και ακόμα τρεις ενόπλους, είχε τραβηχτεί στη Χομς.

rosoi

Το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης δεν απάντησε σε επιστολή του CIT, που ζητούσε κάποιο σχόλιο σχετικά με τις εν λόγω εικόνες και εάν υπάρχει συμμετοχή σε χερσαίες επιχειρήσεις.

chartis Χάρτης της Daily Mail που δείχνει σε ποια σημεία της Συρίας Ρώσοι στρατιώτες έχουν βγάλει αναμνηστική φωτογραφία που ανάρτησαν στα social media.

Σχετικά άρθρα