Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι νικάνε το Ισλαμικό Κράτος στη Χασάκα (βίντεο)

Οι Κούρδοι νικάνε το Ισλαμικό Κράτος στη Χασάκα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσυρία, Ασσύριοι, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χασάκα,

Την ώρα που ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία κυβερνητικός στρατός της Συρίας υφίσταται ήττες στην κεντροδυτική και βορειοδυτική Συρία από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του FSA, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ένας συνασπισμός με κορμό τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες του YPG και συμμάχους τους Ασσύριους χριστιανούς και Άραβες δημοκρατικούς πρώην συμμάχους του FSA, κερδίζει συνεχώς έδαφος στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους επιτίθενται έχοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ, όχι μόνο με αεροπορικές επιδρομές, αλλά και με οπλισμό που τους ρίχνεται από αεροπλάνα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις επιχειρούν να εκκαθαρίσουν τις νότιες περιοχές της επαρχίας Χασάκα που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Χασάκα είναι στρατηγικής σημασίας διότι εάν τη χάσει το Ισλαμικό Κράτος “κόβεται” στη μέση, με τις δυνάμεις του στη Συρία να μην μπορούν πλέον να έχουν επαφή με τα εδάφη που ελέγχει η οργάνωση στο Ιράκ.

Η κουρδική – ασσυριακή επίθεση και προέλαση έχει προκαλέσει ανησυχία στους Άραβες χωρικούς της νότιας Χασάκα, οι οποίοι στην πλειονότητά τους έχουν συνεργαστεί με το Ισλαμικό Κράτος και καταφεύγουν πρόσφυγες στα εδάφη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές για να μην πληρώσουν τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε τους Κούρδους και τους συμμάχους τους να επιτίθενται στο χωριό Μεσουντιγιέ (Mesûdiye), στη νότια Χασάκα, και να το απελευθερώνουν από το Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε ακόμα ένα βίντεο από την πρώτη γραμμή στη Χασάκα:

Οι δυνάμεις του SDF κατέλαβαν και δύο νταλίκες, που το Ισλαμικό Κράτος είχε μετατρέψει σε οχήματα βόμβες.

Φανταστείτε το μέγεθος της καταστροφής που θα προκαλούσαν αυτά τα φορτηγά εάν χρησιμοποιούνταν σε επιθέσεις αυτοκτονίας από τους τζιχαντιστές.

oximata_vomves

oximata_vomves2

Σχετικά άρθρα