Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρά τη ρωσική υποστήριξη οι Σύροι έχασαν κι άλλη πόλη από τους τζιχαντιστές (φωτο)

Παρά τη ρωσική υποστήριξη οι Σύροι έχασαν κι άλλη πόλη από τους τζιχαντιστές (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Μόρεκ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τζουντ Αλ Ακσά, Φωτογραφίες, Χαλέπι, Χάμα (Επιφάνεια),

Κάτι περίεργο συμβαίνει στη Συρία. Παρά την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι κυβερνητικές δυνάμεις όχι μόνο δεν νικάνε αλλά χάνουν κιόλας.

morek_jund5

Σύροι τζιχαντιστές κατέλαβαν την Πέμπτη τη μοναδική πόλη που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών στρατιωτικών δυνάμεων επί του στρατηγικής σημασίας αυτοκινητοδρόμου που ενώνει το Χαλέπι με τη Χάμα, στη δυτική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

map

“Η τζιχαντιστική οργάνωση Τζουντ Αλ Ακσά [Jund Al Aqsa] και οργανώσεις της αντιπολίτευσης κατέλαβαν την πόλη Μόρεκ έπειτα από σφοδρή επίθεση”, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

morek_jund1

Η πόλη Μόρεκ βρίσκεται βόρεια της πόλης Χάμα, επί του αυτοκινητόδρομου που είναι κρίσιμης σημασίας για τον έλεγχο της δυτικής Συρίας, όπου ο συριακός στρατός, μαζί με τις κυβερνητικές εθνοφυλακές και την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων προσπαθούν να αποσπάσουν εδάφη από τους τζιχαντιστές.

morek_jund2

Η κατάληψη της πόλης αποτελεί πλήγμα στην υπό τη ρωσική στήριξη στρατιωτική εκστρατεία , στην οποία συμμετέχουν επίσης λιβανέζικες (Χεζμπολάχ) και ιρανικές (Φρουροί της Επανάστασης) δυνάμεις. Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι μέσα από την καταληφθείσα πόλη.

morek_jund3

Σχετικά άρθρα