Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα επιδικνύει νεκρούς Ιρανούς και Λιβανέζους συμμάχους του Άσαντ (φωτο)

Η Αλ Κάιντα επιδικνύει νεκρούς Ιρανούς και Λιβανέζους συμμάχους του Άσαντ (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Φωτογραφίες, Χαλέπι, Χάρτης, Χεζμπολάχ,

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ανάρτησε βίντεο στο διαδίκτυο για να αποδείξει τη νίκη που πέτυχαν οι τζιχαντιστές του επί των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμάχων του νότια του Χαλεπιού.

Συγκεκριμένα, οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα αντεπιτέθηκαν σε κυβερνητικές θέσεις νότια του Χαλεπιού και ανακατέλαβαν τα χωριά Αλ Καρασί και Αλ Χαγουίζ.

Σε πλάνα του βίντεο, που σας παραθέτουμε, οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα περιφέρονται ανάμεσα σε πτώματα νεκρών κυβερνητικών τα οποία και παρατηρούν.

al_nusra1

Στις τσέπες των νεκρών στρατιωτών βρέθηκαν ιρανικά και λιβανέζικα χαρτονομίσματα, απόδειξη σύμφωνα με τους τζιχαντιστές, ότι οι νεκροί είναι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης και Λιβανέζοι της Χεζμπολάχ.

al_nusra2

Φυσικά και προκαλεί απορία πώς μετά από τόσο ισχυρό σφυροκόπημα που έχουν δεχθεί οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία τον τελευταίο μήνα είναι σε θέση όχι μόνο να αντεπιτίθενται αλλά και να νικούν.

Τελικά ο πόλεμος στη Συρία δεν είναι ο “περίπατος” που νόμιζε ο Βλάντιμιρ Πούτιν και μετά βεβαιότητας οι σφοδροί βομβαρδισμοί του δεν έχουν διαλύσει τους τζιχαντιστές, όπως ισχυρίζεται η ρωσική προπαγάνδα.

Δείτε και σε χάρτη της περιοχής που βρίσκονται τα δύο χωριά που ανακατέλαβαν οι τζιχαντιστές:

map_aleppo

Σχετικά άρθρα