Τζιχαντιστές της οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ κλείδωσαν αλαουίτες στο θρήσκευμα σε μεταλλικά κλουβιά και τους μετέφεραν σε προάστια κοντά στη Δαμασκό προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες εναντίον των σφοδρών βομβαρδισμών που εξαπολύει η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το Shaam News Network, ένα δίκτυο των “μετριοπαθών” τζιχαντιστών, διακρίνονται άνδρες και γυναίκες, ενώ τους έχουν κλειδώσει σε μεταλλικά κλουβιά, να μεταφέρονται στις καρότσες φορτηγών στην περιοχή της Ανατολικής Γκούτα, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Δαμασκού.
Μπροστά στην κάμερα οι αιχμάλωτοι απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές.
Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωστοποίησε ότι διαθέτει πληροφορίες από κατοίκους της Ανατολικής Γκούτα ότι οι αιχμάλωτοι που χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες είναι στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, μέλη των οικογενειών τους που αιχμαλωτίστηκαν από τους τζιχαντιστές στην περιοχή, αλλά και άμαχοι αλαουίτες.
Η οργάνωση Τζαΐς Αλ Ισλάμ (Ο στρατός του Ισλάμ), που θεωρείται ως η ισχυρότερη οργάνωση τζιχαντιστών που επιχειρεί κοντά στην πρωτεύουσα «κλείδωσε στρατιώτες του καθεστώτος που έχει αιχμαλωτίσει και αμάχους αλαουίτες σε κλουβιά και τους έχει μεταφέρει σε πλατείες της ανατολικής Γκούτα, ιδίως στην πόλη Ντούμα» κατήγγειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ «διατείνεται ότι στόχος είναι να εμποδίσει τους βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή» προσέθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Ραχμάν «δεκάδες κλουβιά έχουν χρησιμοποιηθεί. Σε καθένα εξ αυτών βρίσκονται τρεις ή τέσσερις άνθρωποι, κάποιες φορές επτά».
Η οργάνωση «χρησιμοποιεί τους κρατούμενους και τους αιχμαλώτους ως ανθρώπινες ασπίδες».
«Μεταξύ αυτών βρίσκονται ολόκληρες οικογένειες» τόνισε ο διευθυντής της ΜΚΟ.
Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ είναι μια σκληροπυρηνική σαλαφιστική οργάνωση. Υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία, της οποίας και τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί σε κοινές τρομοκρατικές επιχειρήσεις με τον βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα.
Ο Guardian έχει γράψει ότι η Σαουδική Αραβία έχει δώσει εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη αυτής της οργάνωσης, ενώ η Σαουδική Αραβία φρόντισε οι τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Ισλάμ να εκπαιδευτούν από Πακιστανούς στρατιωτικούς, τους οποίους η Σαουδική Αραβία πλήρωσε για τις υπηρεσίες τους.
Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:
Οι αλαουίτες, γνωστοί και ως Νουσαϊρίτες ή Ανσαρίτες, είναι μια σημαντική μυστικιστική θρησκευτική ομάδα, η οποία επικεντρώνεται στη Συρία και ακολουθεί έναν κλάδο του σιιτικού Ισλάμ, σχετικά με τους Δώδεκα Ιμάμηδες των Σιιτών.
Οι αλαουίτες τιμούν τον Αλί (Αλί Ιμπν Αμπί Τάλιμπ), ενώ το όνομά τους αλαουίτες, σημαίνει ακόλουθοι του Αλί. H ομάδα πιστεύεται ότι ιδρύθηκε από τον Ιμπν Νουσαΐρ κατά τη διάρκεια του 8ου αιώνα.
Σήμερα, οι αλαουίτες αντιπροσωπεύουν το 12 τοις εκατό του πληθυσμού της Συρίας και αποτελούν μια σημαντική μειονότητα στην Τουρκία και στον βόρειο Λίβανο.
Υπάρχει, επίσης, ένας αξιόλογος πληθυσμός τους, που ζει στο χωριό Γκαχάρ στα κατεχόμενα από τους Ισραηλινούς Υψώματα του Γκολάν.
Συχνά συγχέονται με τους Αλεβίτες της Τουρκίας, ένα άλλο σιιτικό δόγμα. Οι Αλαουίτες αποτελούν την κυρίαρχη θρησκευτική ομάδα στις Συριακές παράκτιες περιοχές, οι οποίες κατοικούνται επίσης και από σουνίτες, χριστιανούς και ισμαηλίτες.
Οι αλαουίτες έχουν κρατήσει ιστορικά κρυφές τις πεποιθήσεις τους σε άλλα θρησκευτικά δόγματα, καθώς αυτοί όπως και οι σιίτες σε γενικές γραμμές διώκονται για τις πεποιθήσεις τους από τους ηγεμόνες της περιοχής σουνίτες μουσουλμάνους.
Η κατάληψη της περιοχής της Συρίας, στις αρχές του 20ου αιώνα, από τους Γάλλους έφερε πολλές αλλαγές στην περιοχή. Οι Γάλλοι έδωσαν πολλά προνόμια στις μειονότητες, ενώ προχώρησαν στην ίδρυση του αλαουιτικού κράτους, προτεκτοράτου της Γαλλίας στην περιοχή.
Από την δεκαετία του 1970 η Συρία κυβερνιέται από την αλαουιτική οικογένεια των Άσαντ. Αρχικά με τον Χαφέζ Αλ Άσαντ και έπειτα από τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.