Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα μάχεται στο Χαλέπι – Φωτο από την πρώτη γραμμή

Η Αλ Κάιντα μάχεται στο Χαλέπι – Φωτο από την πρώτη γραμμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χαλέπι,

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, δέχεται μεγάλη και βαριά επίθεση νότια της πόλης Χαλέπι.

Από τον ουρανό οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα βομβαρδίζονται από τους Ρώσους. Από τη γη τους επιτίθενται, εκτός από τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας, οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης και οι Λιβανέζοι σιίτες της Χεζμπολάχ.

Ωστόσο, παρά τη σημαντική ενίσχυση των κυβερνητικών δυνάμεων από τους συμμάχους τους, οι τζιχαντιστές φαίνεται όχι μόνο να αντέχουν αλλά και να κάνουν και αντεπιθέσεις.

Η Αλ Κάιντα, ως Μέτωπο Αλ Νούσρα, συμμετέχει στον λεγόμενο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), έναν συνασπισμό που συμπεριλαμβάνει και τον λεγόμενο “μετριοπαθή” Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και άλλες μικρότερες τζιχαντιστικές συμμορίες.

Ο Στρατός της Κατάκτησης, δηλαδή η Αλ Κάιντα με “φερετζέ”, υποστηρίζεται ανοιχτά και με όλα τα μέσα από την Τουρκία του Ερντογάν.

Οι τζιχαντιστές στο Χαλέπι μπορεί να μην έχουν πολεμική αεροπορία αλλά δεν υπολείπονται σε αντιαρματικά όπλα και πυροβολικό.

Συγκεκριμένα, έχουν αντιαρματικό οπλισμό δυτικής προέλευσης που έφθασε στα χέρια της Αλ Κάιντα, ενώ υποτίθεται προοριζόταν για τη “μετριοπαθή” αντιπολίτευση, εξαιτίας των βρόμικων τζιχαντιστικών παιχνιδιών της Τουρκίας.

Στις επόμενες τρεις εικόνες βλέπετε την Αλ Κάιντα να βομβαρδίζει προς τις κυβερνητικές θέσεις με όλμους:

al_nusra1

al_nusra2

al_nusra3

Ενώ στις επόμενες τέσσερις φωτογραφίες, τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα έχουν περάσει στην αντεπίθεση κοντά στο χωριό Αλ Γουαντίχι, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση στα νότια του Χαλεπιού.

al_nusra5

al_nusra6

al_nusra7

al_nusra8

Σχετικά άρθρα