Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το παράπονο της όμορφης Κούρδισσας που πολέμησε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Το παράπονο της όμορφης Κούρδισσας που πολέμησε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Στρατιωτίνες, Συρία, Τζιχαντιστές, Τζοάννα Παλανί, Φωτογραφίες,

Η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας (PET) κατάσχεσε το δανέζικο διαβατήριο μιας νεαρής Κούρδισσας, που ζει στη Δανία από την ηλικία των 3 ετών, επειδή πολέμησε με το YPG/YPJ στην πολιορκία της Κομπάνι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Τζοάννα Παλανί (Joanna Palani) πολέμησε ως εθελόντρια με τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες που υπερασπίστηκαν ηρωικά επί 6 μήνες (Σεπτ. 2014 – Ιαν. 2015) την Κομπάνι από τις ορδές του Ισλαμικού Κράτους. Οι Κούρδοι στην πολιορκία άντεξαν επειδή είχαν την αεροπορική συνδρομή και τη συμμαχία των ΗΠΑ.

palanis-2

Ωστόσο, αν και αυτή η νεαρή πολέμησε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, θεωρούμενη σύμμαχος από τις ΗΠΑ, η Δανία εφάρμοσε στο πρόσωπό της τον αντιτζιχαντιστικό νόμο που έχει θεσπίσει για να αναχαιτίζει τις ροές μουσουλμάνων προς το Ισλαμικό Κράτος.

Με άλλα λόγια, τιμώρησαν μια γυναίκα που πολέμησε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ως να ήταν μέλος στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Τζοάννα Παλανί δήλωσε: “Μου απαγόρευσαν την έξοδο από τη Δανία. Δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω την υπηρεσία μου ως Κούρδισσα στρατιώτης”.

Η Παλανί είπε ακόμα ότι θα καταφύγει στα δικαστήρια της Δανίας ώστε να της επιστραφεί το διαβατήριό της.

Τον Οκτώβριο του 2014 είχε δηλώσει στην εφημερίδα Politiken, ότι «αγαπώ τη Δανία, μεγάλωσα εδώ και μου αρέσει η ελευθερία της κοινωνίας μας. Εάν ποτέ κάποιος επιτεθεί στη Δανία, ομοίως θα πάω στην πρώτη γραμμή υπό τη σημαία της Δανίας».

palanis-3

palani4

palani5

Σχετικά άρθρα