Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

3.000 Ιρανοί “Φρουροί της Επανάστασης” στη Συρία – Σε επιφυλακή το Ισραήλ

3.000 Ιρανοί “Φρουροί της Επανάστασης” στη Συρία – Σε επιφυλακή το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Συρία, Τζιχαντιστές, Υψίπεδα του Γκολάν, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Σύμφωνα με το ισραηλινό σάιτ θεμάτων ασφάλειας και αντικατασκοπίας Debka, αυτή τη στιγμή στη Συρία υπάρχουν 3.000 Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης, έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας.

Το Debka μεταδίδει ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου ότι στη Συρία υπάρχουν 3.000 Φρουροί, οι οποίοι έφθασαν αεροπορικώς στη Συρία μυστικά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη χερσαία δύναμη που ανέπτυξε ποτέ το Ιράν στη Συρία.

Η ισραηλινή ηγεσία, σύμφωνα με το Debka, παρακολουθεί στενά την ιρανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία, γιατί υπάρχει μια υποψία ότι ιρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν από τη Συρία στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Τα Υψίπεδα του Γκολάν (Γαυλανίτις λεγόταν η περιοχή στην ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο), κατά τα δύο τρίτα κατέχονται από το Ισραήλ, ενώ το ανατολικό τμήμα τους από τη Συρία. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα η διεθνής κοινότητα δεν έχει αναγνωρίσει την προσάρτηση των εδαφών του Γκολάν στο Ισραήλ, τα οποία θεωρούνται τυπικά εδάφη της Συρίας.

Η τοποθέτηση ιρανικών στρατευμάτων στα Υψίπεδα του Γκολάν, όπου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούονται με τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, δίπλα ακριβώς στα σύνορα του Ισραήλ, μόνο και ως υποψία είναι αρκετή για να έχει ηχήσει κόκκινος συναγερμός στα Ιεροσόλυμα.

Το Debka στο “σενάριο” που δημοσιεύει δεν αποκλείει Σύροι και Ιρανοί να “εκμεταλλευθούν” μια πιθανή μεταφορά ισραηλινών στρατευμάτων από τα σύνορα στο Γκολάν σε άλλο σημείο του Ισραήλ, για να αντιμετωπιστούν ταραχές των Παλαιστινίων, και να βρουν την ευκαιρία, Σύροι και Ιρανοί, να διεκδικήσουν πίσω τα εδάφη που τώρα κατέχει το Ισραήλ.

Για αυτό υπάρχει η πιθανότητα να προχωρήσει το Ισραήλ σε επιστράτευση εφέδρων, ώστε να πληθύνει τις στρατιωτικές του δυνάμεις.

Εάν απορείτε γιατί υπάρχει ξαφνικά τόσο άγχος για τα Υψίπεδα του Γκολάν, την ώρα που η Συρία έχει διαμελιστεί σε δέκα κομμάτια, η απάντηση είναι απλή. Ακούγεται ότι εντοπίστηκαν κοιτάσματα πετρελαίου στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Σχετικά άρθρα