Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε Κούρδους αιχμαλώτους πολέμου (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε Κούρδους αιχμαλώτους πολέμου (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αποκεφαλισμός, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισαν 10 Κούρδους Πεσμεργκά που κρατούσαν αιχμαλώτους στην επαρχία της Νινευή, στο βόρειο Ιράκ.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, βλέπουμε τους Κούρδους αιχμαλώτους πολέμους να αποκεφαλίζονται από τους παρανοϊκούς στην πόλη της Μοσούλης.

Μεταξύ των αποκεφαλιστών ήταν και ένας Κούρδος τζιχαντιστής, ο οποίος όχι μόνο δεν δίστασε να πάρει το κεφάλι συμπατριώτη του, αλλά και απείλησε ότι σύντομα το Ισλαμικό Κράτος θα καταλάβει την κουρδική πρωτεύουσα στο Ιράκ, την Ερμπίλ.

isis_peshmerga1

Ειδικοί αναλυτές θεωρούν ότι το βίντεο τραβήχτηκε πολύ καιρό πριν, ωστόσο τώρα κρίθηκε ότι έπρεπε να αναρτηθεί στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος, για να ανυψώσει το ηθικό των τζιχαντιστών και να προκαλέσει τρόμο στους Κούρδους Πεσμεργκά, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία του Κιρκούκ, στο Ιράκ.

Οι Πεσμεργκά προωθούνται και απελευθερώνουν συνεχώς εδάφη από το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, αυτό που τους νοιάζει είναι να απελευθερώσουν μόνο κουρδικές περιοχές και δείχνουν απροθυμία να συνεχίσουν την προέλασή τους και στις αραβόφωνες περιοχές του δυτικού Ιράκ που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος.

isis_peshmerga2

isis_peshmerga3

isis_peshmerga4

isis_peshmerga5

isis_peshmerga6

Σχετικά άρθρα