Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ρωσικός στόλος στην Ανατολική Μεσόγειο, στα παράλια της Συρίας

Ο ρωσικός στόλος στην Ανατολική Μεσόγειο, στα παράλια της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Μεσόγειος Θάλασσα, Ρωσία, Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, Ρωσικός Στόλος, Στρατιωτική Άσκηση, Συρία,

Ρωσικός πολεμικός στόλος πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο για ναυτικές ασκήσεις.

Επικεφαλής του στολίσκου είναι η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό Moskva (κεντρική φωτογραφία), το οποίο απέπλευσε από τη Σεβαστούπολη της Κριμαίας την Πέμπτη και αναμένεται να φθάσει στη θαλάσσια περιοχή των ασκήσεων την Κυριακή.

Στον ίδιο στολίσκο συμμετέχουν η φρεγάτα Smetlivy, το αποβατικό δεξαμενόπλοιο Saratov καθώς και μια ποικιλία άλλων βοηθητικών πλοίων.

russian1 Η φρεγάτα Smetlivy πέρασε τον Βόσπορο πριν μερικές ημέρες κατευθυνόμενη προς τη Μεσόγειο. Η φωτογραφία από το turkishnavy.net, που φωτογραφίζει τα πολεμικά πλοία που περνάνε από τον Βόσπορο.

Θα συναντήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο ακόμα μια ρωσική φρεγάτα και μια πυραυλάκατο που είχαν αποπλεύσει νωρίτερα από τη Μαύρη Θάλασσα και βρίσκονται ήδη στη Μεσόγειο.

Η περιοχή των ασκήσεων είναι μεταξύ της Κύπρου και της ρωσικής ναυτικής βάσης στην Ταρτούς στη Συρία και ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας.

Η άσκηση, που θα εξελιχθεί μέσα στον Οκτώβριο, περιλαμβάνει διάφορες πολεμικές αποστολές, όπως βολές σε εναέριους και επιφανείας στόχους, ανθυποβρυχιακό πόλεμο, αεράμυνα, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης κ.α.

Βεβαίως, η ανάπτυξη ρωσικού στόλου τώρα στην ανατολική Μεσόγειο, με τη Δύση να βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό εξαιτίας της φημολογούμενης στρατιωτικής επιχείρισης της Ρωσίας στη Συρία ενάντια στους τζιχαντιστές, μόνο άσχετη και τυχαία δεν είναι, εάν είναι καν άσκηση ή απλά μια πρόφαση για να κατέβει στόλος στα παράλια της Συρίας.

Σχετικά άρθρα