Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ Κάιντα και “μετριοπαθείς” απειλούν με σφαγή σιιτική πόλη στη Συρία

Αλ Κάιντα και “μετριοπαθείς” απειλούν με σφαγή σιιτική πόλη στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Σιίτες, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Δυνάμεις της Αλ Κάιντα στη Συρία, δηλαδή το Μέτωπο Αλ Νούσρα, και οι “μετριοπαθείς” σύμμαχοί τους (όπως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός – FSA), που από κοινού έχουν συστήσει τη συμμαχική δύναμη Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ), ισχυρίζονται ότι προωθούνται στα περίχωρα της σιιτικής συριακής πόλης Αλ Φουά (Al Fou’a), στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, την οποία πολιορκούν εδώ και ημέρες.

Ο Στρατός της Κατάκτησης, που έχει την υποστήριξη της Τουρκίας και την ένοχη ανοχή της Δύσης, είναι βέβαιο ότι εάν καταφέρει και καταλάβει τη σιιτική πόλη Αλ Φουά (ή Φουάχ) θα γίνει μακελειό με τον άμαχο πληθυσμό.

Οι σουνίτες τζιχαντιστές θεωρούν τους σιίτες μουσουλμάνους “άπιστους” και “αιρετικούς” και δεν θα δείξουν καμία λύπηση στον άμαχο πληθυσμό.

Η Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα ανάρτησε φωτογραφίες στο διαδίκτυο από την προώθηση των συμμοριών της στα περίχωρα της πόλης.

Είναι η κεντρική φωτογραφία και η ακόλουθη:

fuah_alnusra2

Φωτογραφίες από την προέλασή τους ανάρτησαν και τα “μετριοπαθή” καθάρματα που συνεργάζονται με την Αλ Κάιντα, δηλαδή ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), ως Τζαΐς Αλ Φάτεχ.

Ισχυρίζονται ότι δείχνουν τις δυνάμεις τους να προωθούνται στα χωριά γύρω από την Αλ Φουά.

alfua1

alfua2

alfua3

alfua4

Η Δύση παρακολουθεί σε προκλητική αφασία τους “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές και την Αλ Κάιντα να προελαύνουν στη βορειοδυτική Συρία. Οι Γάλλοι μάλιστα, σκέφτονται και να τους βοηθήσουν (διαβάστε εδώ).

Σχετικά άρθρα