Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κροατία προς πρόσφυγες: Μην έρχεστε εδώ! Μείνετε σε Σερβία, Σκόπια και Ελλάδα!

Κροατία προς πρόσφυγες: Μην έρχεστε εδώ! Μείνετε σε Σερβία, Σκόπια και Ελλάδα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Κροατία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ουγγαρία, Πρόσφυγες, Σερβία, Σκόπια,

Η Κροατία αναγκάστηκε να κλείσει σχεδόν όλα τα συνοριακά περάσματά της με τη Σερβία καθώς πασχίζει να διαχειριστεί τους χιλιάδες πρόσφυγες που ήδη έχουν εισέλθει στο έδαφός της.

Οι Αρχές της Κροατίας τώρα στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στους πρόσφυγες: μην έρχεστε εδώ, δεν είναι αυτός ο δρόμος για την Ευρώπη.

Η Κροατία λέει ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να κλείσει τα 7 από τα 8 συνοριακά της περάσματα μετά την είσοδο στη χώρα 11.000 προσφύγων, οι οποίοι “έφαγαν πόρτα” από την Ουγγαρία.

Ο υπουργός εσωτερικών της Κροατίας Ράνκο Οστόγιτς (Ranko Ostojic), στέλνει το εξής μήνυμα στους πρόσφυγες:

“Μην έρχεστε εδώ πλέον. Να μείνετε σε προσφυγικά κέντρα στη Σερβία, στα Σκόπια και στην Ελλάδα. Δεν είναι από εδώ ο δρόμος για την Ευρώπη. Τα λεωφορεία δεν μπορούν να σας μεταφέρουν εκεί. Είναι ψέμα”.

Το μόνο συνοριακό πέρασμα μεταξύ Κροατίας και Σερβίας που παραμένει ανοιχτό είναι ο δρόμος που συνδέει το Βελιγράδι με το Ζάγκρεμπ.

Την ίδια ώρα, πρόσφυγες που έχουν ήδη εισέλθει στην Κροατία προσπάθησαν να περάσουν στη Σλοβενία. Οι σλοβένικες Αρχές σταμάτησαν ένα τρένο στο οποίο επέβαιναν 200 πρόσφυγες.

Όλοι αυτοί είχαν μάθει τα προηγούμενα χρόνια να έχουν την Ελλάδα ως στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων. Τώρα που καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “απαντούν” κλείνοντας τα σύνορα και λέγοντας στους πρόσφυγες να μείνουν στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα