Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση της Συρίας βομβάρδισε το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα

Η κυβέρνηση της Συρίας βομβάρδισε το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Δίχως έλεος σφυροκόπημα εξαπέλυσε η κυβέρνηση της Συρίας την Πέμπτη στο Ισλαμικό Κράτος, με αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο τη ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, την κατεχόμενη συριακή πόλη Ράκα.

Σύμφωνα με ακτιβιστές που βρίσκονται στην πόλη, τα συριακά μαχητικά βομβάρδισαν τουλάχιστον 12 φορές τη Ράκα.

Ο βομβαρδισμός ξάφνιασε τους τζιχαντιστές αλλά και τους κατοίκους της πόλης που είχαν καιρό να δεχτούν τόσο σφοδρό χτύπημα από την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή ομάδα ακτιβιστών “Η Ράκα σφάζεται σιωπηλά”, που ενημερώνουν για τα όσα συμβαίνουν στη Ράκα μέσω Twitter και ενός σάιτ που διατηρούν, από τις αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν πολλοί άμαχοι.

Όπως γράφουν στο Twitter, μεταξύ των νεκρών είναι πολλές γυναίκες. Οι δρόμοι της πόλης ερήμωσαν εντελώς, ενώ μια βόμβα χτύπησε ένα ίντερνετ καφέ.

Την ώρα των βομβαρδισμών, σύμφωνα με την ίδια ομάδα ακτιβιστών, το Ισλαμικό Κράτος έκανε επιδρομές σε ίντερνετ καφέ της πόλης για να ανακαλύψει ακτιβιστές που αναρτούσαν στο διαδίκτυο πληροφορίες για τα χτυπήματα στη Ράκα και φωτογραφίες.

Η ομάδα ακτιβιστών “Η Ράκα σφάζεται σιωπηλά”, ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση τους χτύπησε με ολοκαίνουργιο ρωσικό οπλισμό, δίχως να εξηγεί τι εννοεί ή πώς αποδεικνύουν αυτόν τον ισχυρισμό τους.

Δείτε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν μέσα από τη Ράκα από τους βομβαρδισμούς της Πέμπτης:

raqa1

raqa2

raqa3

Σχετικά άρθρα