Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κόβει “μαχαίρι” το κάπνισμα (φωτο) – Η ζωή στο “Χαλιφάτο”

Το Ισλαμικό Κράτος κόβει “μαχαίρι” το κάπνισμα (φωτο) – Η ζωή στο “Χαλιφάτο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αντικαπνιστικός Νόμος, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κάπνισμα, Κιρκούκ, Τζιχαντιστές, Φαλούτζα, Φωτογραφίες,

Το Ισλαμικό Κράτος φροντίζει πάνω από όλα για την υγεία των ανθρώπων που ζουν στα εδάφη που ελέγχει. Δηλαδή, για την υγεία εκείνων που δεν έχει αποκεφαλίσει ακόμα.

Απαγορεύει “μαχαίρι” το κάπνισμα, το ποτό και τα ναρκωτικά. Οι ποινές για κάπνισμα και ποτό είναι μαστίγωμα ή κλείσιμο σε κλουβί, για τα ναρκωτικά μπορεί να χάσεις και το κεφάλι σου.

Τόσες προσπάθειες κάνει η Δύση να απαγορεύσει το κάπνισμα, το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται ότι σε τέτοιου είδους “δουλειές” τα πάει καλύτερα.

Ωστόσο, επειδή πάντα υπάρχουν εκείνοι που υπό οποιοδήποτε καθεστώς απαγόρευσης θα θέλουν το τσιγαράκι τους, το λαθρεμπόριο τσιγάρων καλά κρατεί παρά τον φόβο των τζιχαντιστών.

Οι τζιχαντιστές όταν πιάνουν φορτία με τσιγάρα, τα μαζεύουν σε ένα χωράφι και τα καίνε. Δείτε τις φωτογραφίες από την περιοχή Κιρκούκ του Ιράκ:

tsigaro1

tsigaro2

tsigaro3

Οι τζιχαντιστές, όμως, είναι πάνω από όλα προκομμένα αγόρια. Έθεσαν σε λειτουργία ένα εργοστάσιο κατασκευής και επισκευής επίπλων στην πόλη Μπαγκούζ, στη επαρχία της Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία.

Δεν ξέρουμε ποια είναι η γνώμη σας για τα γούστα των τζιχαντιστών επιπλοποιών, ή εάν θα αγοράζετε ποτέ καναπέ made in Islamic State, πάντως οι τζιχαντιστές είναι πολύ υπερήφανοι για τους καναπέδες τους και ανάρτησαν και σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο:

sofa_isis_syria1

sofa_isis_syria2

Στη Φαλούτζα του Ιράκ το Ισλαμικό Κράτος κάνει και δημόσια έργα. Από ό,τι μπορούμε να καταλάβουμε, από τις φωτογραφίες που βλέπουμε, δρόμους ανοίγουν -δεν ξέρουμε εάν έριξαν και άσφαλτο- πάντως την παλεύουν με ένα χωματόδρομο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι κανονικό κράτος, και αυτό αποδεικνύεται μέσα από τα δημόσια έργα.

fallujah1

fallujah2

fallujah3

fallujah4

Ακόμα, το Ισλαμικό Κράτος ασχολείται και με τις αγροτικές εργασίες. Μάζεψαν τους χουρμάδες και έβγαλαν και φωτογραφίες:

chourmades

Σχετικά άρθρα