Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας κάλεσε τη Δευτέρα τα Ηνωμένα Έθνη να συγκροτήσουν ειρηνευτική δύναμη που θα αποσταλεί στη Συρία, ώστε να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη χώρα όπου από το 2011 μαίνεται μια πρωτοφανής ανθρωποσφαγή, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 240.000 άνθρωποι και εκτοπιστεί (πρόσφυγες) 4 εκατομμύρια.
Με τη λήξη της έκτακτης συνόδου του, που ήταν αφιερωμένη στην κρίση των Σύρων προσφύγων, ο Οργανισμός, που αριθμεί 57 μέλη, ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ξεκινήσει κατεπειγόντως στη Συρία “μια επιχείρηση αποκατάστασης της ειρήνης” που θα οδηγήσει τη χώρα στην ασφάλεια και τη σταθερότητα.
Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 240.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία την τελευταία τετραετία.
Στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας τονίζει ότι “ανησυχεί για τη συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια και το χάος στη Συρία, που ευθύνονται για τη μαζική έξοδο” εκατομμυρίων Σύρων από τη χώρα τους.
Ο Οργανισμός, που θεωρείται ως η φωνή των μουσουλμάνων στον κόσμο, επέρριψε την ευθύνη για την ανθρωπιστική κρίση “στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το συριακό καθεστώς”. Για αυτό τον οργανισμό οι τζιχαντιστές δεν έχουν καμία ευθύνη όπως και η ανάμιξη Τουρκίας, Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας στον συριακό πόλεμο, υποστηρίζοντας τους τζιχαντιστές.
Για να καταλάβετε τι είδους “οργανισμός” είναι και ποιους “εκπροσωπεί”.
“Η σύνοδος επισήμανε τη συλλογική ευθύνη όλων των χωρών, ιδίως των μελών του ΟΙΣ, και τις κάλεσε να ανοίξουν τις πύλες τους στους Σύρους πρόσφυγες, ως ένδειξη ελέους και ισλαμικής αλληλεγγύης” συνεχίζει η ανακοίνωση στην οποία χαιρετίζεται επίσης “η γενναιοδωρία των γειτονικών χωρών, όπως η Τουρκία, η Ιορδανία, ο Λίβανος, το Ιράκ και η Αίγυπτος, που φιλοξένησαν Σύρους πρόσφυγες παρά τους περιορισμένους πόρους και τις λιγοστές δυνατότητές τους”.